Groepsvorming en Pesten
Voortgezet Onderwijs

Zorg voor een positieve sfeer in de klas en creëer bewustzijn bij jouw leerlingen. 

Na de workshop realiseerde ik me dat ons geplaag eigenlijk pesten was geworden.
leerling Comenius Beroepsonderwijs
workshop Wat doe jij

Workshops en Lessenseries

Wat doe jij?
Wat doe jij?

Voorstelling en workshop van 1 uur
voor alle leerjaren en niveaus

Wat Doe Jij? is inspringtheater in de klas waarmee het onderwerp pesten bespreekbaar wordt gemaakt. Acteurs confronteren de leerlingen met hun gedrag en dat van hun klasgenoten. Samen gaan ze actief op zoek naar mogelijkheden en oplossingen.

Lees meer
Beeldmerk
Beeldmerk

Workshop van 2 uur
voor alle leerjaren en niveaus

Onder leiding van een SKVR docent leren jouw leerlingen hun eigen identiteit verbeelden in een logo. De leerling denkt hierbij na over zichzelf en de eigen identiteit. Het logo krijgt een prominente plek op een tas.

Lees meer
'Ik en Erasmus'
'Ik en Erasmus'

Workshops en lessenseries 
voor leerjaar 3 t/m 6, alle niveaus

Tijdens de workshops 'Ik en Erasmus' maken jouw leerlingen kennis met de bekende Rotterdamse filosoof, humanist en schrijver Erasmus en verwoorden op creatieve wijze hun eigen gedachtegoed.

Lees meer
Elevator pitch
Elevator pitch

Workshop van 2 uur
voor alle leerjaren en niveaus

Deze workshop daagt de leerlingen uit om zichzelf te laten zien en te presenteren in een korte ‘elevator pitch’. Op creatieve wijze verwoorden én verbeelden zij wie ze zijn en waar ze voor staan en leren dat enthousiast en overtuigend neer te zetten voor een publiek.  

Lees meer
Argument - leren debatteren
Argument - leren debatteren

Workshop van 2 uur
vanaf het derde leerjaar, alle niveaus

Leerlingen gaan met elkaar in debat over verschillende onderwerpen en krijgen zo meer respect voor elkaar en voor elkaars mening. Je mening goed leren verwoorden is hierbij een even belangrijk doel als het goed leren luisteren naar elkaar.

Lees meer
Present
Present

Workshop van 2 uur
voor alle leerjaren en niveaus

Leerlingen vergroten in deze workshop hun vaardigheden op het gebied van presenteren en spreken voor een groep. De theaterworkshop geeft ze inzicht in hun persoonlijke presentatie en maakt ze bewust van hun uitstraling en voorkomen.

Lees meer
Theatersport
Theatersport

Workshop van 2 uur
voor alle leerjaren en niveaus

In snelle korte scènes spelen jouw leerlingen met, door het publiek gegeven, spelsuggesties. Flexibiliteit, zelfvertrouwen, improvisatie vermogen en samenwerking zijn sleutelwoorden tijdens deze workshop.

Lees meer
Wat doe jij

Positieve actie tegen pesten

Wat doe jij? is een interactieve voorstelling over pesten die wordt gespeeld in de klas. Door middel van inspringtheater worden herkenbare scènes gespeeld aan de hand van situaties die zich in de klas kunnen voordoen. Een spelleider, ‘de joker’, begeleidt en nodigt leerlingen tijdens de workshop uit om te reageren op wat ze hebben gezien en om 'in te springen’ in de scènes.

Lees verder

Informatie en Boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320) of mail (onderwijs@skvr.nl) ons, dan helpt Lital je verder. Contactformulier gebruiken mag ook.