Ik en Erasmus
Voortgezet onderwijs

  • Kennismaken met Erasmus
  • Creatief schrijven
  • Kritisch denken
  • Je mening verwoorden

Geef vorm aan je gedachten

Er is een brug naar hem vernoemd, een ziekenhuis en universiteit en op het plein voor de Laurenskerk staat een standbeeld, maar wie was Desiderius Erasmus eigenlijk? Tijdens de workskhops 'Ik en Erasmus' maken jouw leerlingen kennis met de bekende Rotterdamse filosoof, humanist en schrijver. Geïnspireerd door een aantal van zijn spreuken gaan ze aan de slag met het vormgeven van hun eigen gedachtegoed in een rap of spoken word.

Tijdens de workshop ontdekken zij dat hun gedachtegoed net zo belangrijk is als die van ieder ander.
Want... schuilt er niet in iedereen een humanist?

Tip: bezoek ook de Erasmus Experience in de Centrale Bibliotheek Rotterdam en kijk op de website van Stichting Huis van Erasmus voor meer lessen over Erasmus

Bezoek voor af na de 'Ik en Erasmus-workshops' ook de Erasmus Experience in de Centrale Bibliotheek Rotterdam.

In de Erasmus Experience leer je niet alleen de man Erasmus kennen. Je leert ook naar de wereld te kijken zoals hij dat deed. Je leert net zo scherp te blijven denken als hij. Met je polsbandje duik je steeds verder in het gedachtegoed van Erasmus—en in jouw eigen gedachten. Want uiteindelijk ontdek je vooral hoe je zelf in de wereld staat.

Workshops en lessenseries

‘Ik en Erasmus’ - Rap
‘Ik en Erasmus’ - Rap

Workshop van 2 uur of
lessenserie van 6 x 1,5 uur

voor alle leerjaren en niveaus

Jouw leerlingen maken kennis met de bekende Rotterdamse filosoof, humanist en schrijver en verwoorden via een rap hun eigen gedachtegoed.

Volledige omschrijving
Spoken Word
Spoken Word

Workshop van 2 uur of
lessenserie van 6 x 1,5 uur
voor alle leerjaren en niveaus

Jouw leerlingen maken kennis met de bekende Rotterdamse filosoof, humanist en schrijver en verwoorden via spoken word op creatieve wijze hun eigen gedachtegoed.

Volledige omschrijving

Informatie en Boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320) of mail (onderwijs@skvr.nl) ons, dan helpt Lital je verder. Contactformulier gebruiken mag ook.