SKVR in 't Centrum

Locaties in en rond het centrum van Rotterdam

  • Samenwerken en maken
  • Van kennismaking tot gevorderd niveau
Cirkels met cursussen

Welkom

In Rotterdam Centrum ben je welkom bij SKVR bij: Willem de Kooning Academie, de Doelen, De Muziekwerf en het Hofpleintheater. Alle adressen vind je onderaan deze pagina.

Of je nu heel jong bent of al wat ouder. Je vindt hier altijd een cursus of activiteit die bij je past. Docenten met kennis en kwaliteit halen het beste in je naar boven. En we zorgen samen voor veel gezelligheid en plezier. Vinden we heel belangrijk.

Benieuwd wat er voor jou te doen is in het Centrum? Hieronder vind je alle mogelijkheden.

Kies je cursus in 't Centrum

Activiteiten in het Centrum - Agenda
01 juli 2024

Presentatie van SKVR Muziekleerlingen

Leerlingen van SKVR Romeynshof en Hillevliet presenteren hun muzikale skills in een bruisend programma met zang, gitaar, piano en slagwerk!
Lees meer
13 september 2024

Auditie Dansmakers

Kun je goed samenwerken? Ben je creatief? Durf je je podium te pakken? Doe auditie voor dansmakers!
Lees meer
01 januari 2026

Nieuwe activiteiten in ontwikkeling

We zijn altijd bezig met het bedenken en ontwikkelen van nieuwe activiteiten. Houd de agenda in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo blijf je altijd op de hoogte.
Lees meer
Nieuws

700 basisschoolkinderen geven 7 IKEI-concerten

Meer dan 700 leerlingen van 29 Rotterdamse basisscholen nemen deze week deel aan de 7 Ieder Kind een Instrument (IKEI) concerten. Samen met musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het New Rotterdam Jazz Orchestra. Op het podium in de Grote Zaal van de Doelen.
Lees meer

Het is bijna zover: Laat je zien! Festival van de amateurkunst in de Doelen

Op maandag 17 juni start het vijfdaagse SKVR festival van de amateurkunst in de Doelen. Maandag 17 juni tot en met vrijdag 21 is er programma met muzikale voorstellingen, dans en theater. Boek snel je gratis ticket, want de verkoop gaat hard.
Lees meer

1e cursussen Hennekijn gestart op nieuwe plek

De eerste dans- en bijna alle theatercursussen hebben een mooie plek gevonden in de panden van Jeugdtheater Hofplein aan het Benthemplein en de Pieter de Hoochweg. Ze zijn hier in februari gestart. We zijn blij hier zo warm te zijn ontvangen.
Lees meer

Afscheid pand Hennekijnstraat

We nemen aan het einde van dit seizoen 2023-2024 afscheid van ons pand aan de Hennekijnstraat.

Theater en Dans
De cursussen Theater en Dans zijn de afgelopen maanden al over gegaan naar locaties Hofpleintheater (centrum) en De Theaterschool (Noord). 

Overige disciplines
De cursussen Muziek, Beeldende Kunst, Mode & Design en Fotografie & Media maken het cursusjaar (dus tot de zomervakantie) af op de Hennekijnstraat.

Na de zomer verder op een andere locatie
Het nieuwe cursusprogramma, inclusief nieuwe locaties, voor cursusseizoen 2024-2025 vind je op dit moment al op onze website.

Meer weten? Lees de veelgestelde vragen


Dit zijn de cursuslocaties in het Centrum