MBO

  • Workshops, lessenseries of jaarprogrammering
  • In alle kunstdisciplines
  • Vraag van de opleiding staat centraal
  • Speelt in op de belevingswereld van jongeren en de actualiteit

 

Het is prettig dat SKVR al veel ervaring heeft met MBO studenten.
Coördinator MBO opleiding

Altijd een passend programma

Wat speelt er binnen jouw mbo-opleiding? Waar hebben jij en je studenten behoefte aan? Ben je op zoek naar een waardevolle en creatieve invulling voor burgerschapsdimensies? Wil je jouw studenten prikkelen om vaardiger te worden met taal of zoek je mogelijkheden om ze fysiek actief te krijgen? Misschien heb je een heel andere vraag. Wij weten wat er speelt binnen het mbo en zijn benieuwd naar jouw specifieke situatie. We stellen jouw vraag centraal. Samen onderzoeken we wat de mogelijkheden zijn.  We werken samen met een een breed scala aan makers, kunstenaars en docenten en hebben ondertussen al vele workshops, lessenseries en programma’s verzorgt voor mbo-opleidingen. Waar mogelijk ontwikkelen we samen met jou en één of meerdere makers een nieuw project of programma. Op deze pagina vind je voorbeelden die je een indicatie geven van de mogelijkheden. Maar neem vooral contact met ons op zodat we een voorstel kunnen doen dat echt past bij jouw opleiding en je studenten.

Workshops en Lessenseries - laat je inspireren!

Nieuw: online atelier- en studiobezoek

Neem je studenten virtueel mee op reis naar een atelier of studio van een Rotterdamse kunstenaar of artiest. Ze krijgen o.a. een rondleiding, inzicht in het maakproces en de gelegenheid om vragen te stellen.

Bekijk de mogelijkheden
Introductiedagen

Studenten leren elkaar kennen door creatief samen te werken. Programmeer daarom inspirerende workshops (in alle kunstdisciplines) tijdens kennismakings- of introductiedagen. 

Bekijk de mogelijkheden
Ik en Erasmus

Tijdens de workskhops 'Ik en Erasmus' maken je studenten kennis met de bekende Rotterdamse filosoof, humanist en schrijver. Op creatieve wijze leren ze hun eigen gedachtegoed te verwoorden.

Bekijk de mogelijkheden
Ambachtelijk werken

Workshops waarbij de focus ligt op het maakproces. Een mooie afwisseling voor de meer theoretische opleidingen of een uitdagende verdieping voor de opleidingen waar al veel met de handen gewerkt wordt. 

Bekijk de mogelijkheden
Creatief denken en handelen

Creatief denken en handelen zijn vaardigheden die iedere student moet beheersen om goed voorbereid te zijn op de toekomst. Met deze workshops doen we een extra beroep op de creatieve vaardigheden van jouw studenten. 

Bekijk de mogelijkheden»

Informatie en boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer je graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor jouw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met je op.

Laura Goedee
Coördinator onderwijs

(Ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief al? Je kunt je hier aanmelden.)