Maatschappelijk

  • Kansengelijkheid in de wijk 
  • Aandacht voor alle Rotterdammers
  • Een ondersteunende, versterkende en faciliterende factor voor wijkpartners 

Een inclusief programma voor een diverse stad

Actief cultuur beoefenen versterkt een samenleving. Daar geloven wij in. Concreet betekent dit voor ons: met liefde bijdragen aan kansengelijkheid, ontmoeting en verbinding in de stad. Doen we samen met talentvolle partijen met zo’n zelfde visie. We ondersteunen (coaching, werving, artistiek), faciliteren (ruimte, bedrijfsvoering) en versterken. 

Dit doen we

010JAM
010JAM

“Een community met vuur, voor en door jongeren uit de wijk.” Samen met partners wil 010JAM talenten ontwikkelen. Hoe? Door de tofste programma’s in kunst en cultuur neer te zetten. 

Lees meer
Make you move
Make you move

Blijf fit met een naschools dansprogramma. In scholen, wijklocaties of een van onze dansstudio’s. Mét jaarlijkse dance battle. 

Lees meer
Wijkcultuurschool
Wijkcultuurschool

Bij jou in de wijk. Elke week na schooltijd 2 lessen achter elkaar. Samen met (nieuwe) vrienden. Lessen in muziek, dans, beeldende kunst en/of theater.

Lees meer
Wijkmuziekschool
Wijkmuziekschool

Muziek- en orkestles vlakbij huis. Da’s leren, plezier hebben én nieuwe vriendjes uit de buurt maken. 

Lees meer
Brassbandschool
Brassbandschool

Een community voor Caribische brassmuziek. Met trompet-, trombone- of slagwerklessen voor iedereen. 

Lees meer
Time to dance
Time to dance

Gezond oud worden en blijven ontmoeten? Het dansprogramma van Time To Dance biedt precies dat. 

Lees meer
Iedereen is een kunstenaar
Iedereen is een kunstenaar

Actieve cultuurbeoefening voor ouderen. Live vanuit de studio. Meedoen in de buurt in zorg- en welzijnslocaties. 

Lees meer
Schilder je mee?
Schilder je mee?

Schilderen, tekenen, schrijven: zelfstandig wonende ouderen aan de slag met actieve cultuurbeoefening. In series van 4 lessen.

Lees meer

Partners

SKVR werkt graag samen. Veel ook. Of het nu een culturele samenwerking voor leerlingen is of een sociaal project in een verzorgingshuis: wij tekenen ervoor. 

Dit zijn onze partners»

Ieder Kind een Instrument Jazz

Support ons

Hét muzikale goede doel van Rotterdam. Omdat ieder kind muzikaal plezier verdient. 

SKVR barst van de ambities. Zo is het onze droom dat elk kind kennis kan maken met het bespelen van een instrument. Daar zijn veel instrumenten voor nodig. En daar kunnen we jouw support goed bij gebruiken. Samen bereiken we gewoon meer! 

Lees meer
Nieuws

De Fanatics community: Ruwhel Emers van Levels

Succesvol artiest Ruwhel Emers wil veel voor jongeren betekenen. Daarom begeleidt hij startende talenten zodat zij met zelfvertrouwen en een goede voorbereiding het podium op gaan. Lees het interview met Ruwhel, een fantastische partner bij Fanatics.
Lees meer

Te gast in de Podcast: Sannah de Jong met het echte verhaal over diversiteit en inclusie

Beluister het verhaal van Sannah de Jong over diversiteit en inclusie in: Vertel, maar raak! De Podcast van Vertelschool Rotterdam.
Lees meer

We wensen je een creatief jaar!

Graag staan we ook in 2024 weer met jou in verbinding! We wensen je een creatief jaar!
Lees meer
Agenda
06 maart 2024 — 25 maart 2024

Schilder je mee tentoonstelling

Met veel trots kondigen we aan dat de kunstwerken die gemaakt zijn tijdens de lessenreeks ‘Schilder je mee?’ worden tentoongesteld!
Lees meer
21 maart 2024

Fanatics voorronde 3

Fanatics het talentenpodium van Rotterdam. Denk jij dat jouw discipline op een podium past? Meld je dan snel aan of kom met ons viben en talent checken.
Lees meer
22 maart 2024

Symposium Iedereen is een kunstenaar

Welkom op 22 maart in plaats van 19 januari! In 2023 startten Aafje en SKVR de pilot 'Iedereen is een kunstenaar', hybride kunstworkshops voor Rotterdamse ouderen. Dit symposium maakt deel uit van de pilot en gaat over impact, ervaringen en kennisdeling. Voor professionals uit zorg- en welzijnsinstellingen, artsen, beleidsmakers, mantelzorgers, kunstenaars en andere belangstellenden.
Lees meer

Neem contact op

Wil jij meer weten over onze maatschappelijke projecten in de wijken van Rotterdam? Samenwerken binnen het sociale domein? Of wil je in gesprek over de kansen die jij ziet voor de stad en waar SKVR vanuit actieve cultuurbeoefening een bijdrage aan kan leveren? Hanna gaat graag met je in gesprek.

Bel: 06 10164741 
Of mail: h.tollenaar@skvr.nl