Maatschappelijk

  • Kansengelijkheid in de wijk 
  • Aandacht voor alle Rotterdammers
  • Een ondersteunende, versterkende en faciliterende factor voor wijkpartners 

Een inclusief programma voor een diverse stad

Actief cultuur beoefenen versterkt een samenleving. Daar geloven wij in. Concreet betekent dit voor ons: met liefde bijdragen aan kansengelijkheid, ontmoeting en verbinding in de stad. Doen we samen met talentvolle partijen met zo’n zelfde visie. We ondersteunen (coaching, werving, artistiek), faciliteren (ruimte, bedrijfsvoering) en versterken. 

Voor kinderen en jongeren

Wijkcultuurschool
Wijkcultuurschool

Bij jou in de wijk. Elke week na schooltijd 2 lessen achter elkaar. Samen met (nieuwe) vrienden. Lessen in muziek, dans, beeldende kunst en/of theater.

Lees meer
Wijkmuziekschool
Wijkmuziekschool

Muziek- en orkestles vlakbij huis. Da’s leren, plezier hebben én nieuwe vriendjes uit de buurt maken. 

Lees meer
Make you move
Make you move

Blijf fit met een naschools dansprogramma. In scholen, wijklocaties of een van onze dansstudio’s. Mét jaarlijkse dance battle. 

Lees meer
Brassbandschool
Brassbandschool

Een community voor Caribische brassmuziek. Met trompet-, trombone- of slagwerklessen voor iedereen. 

Lees meer
010JAM
010JAM

“Een community met vuur, voor en door jongeren uit de wijk.” Samen met partners wil 010JAM talenten ontwikkelen. Hoe? Door de tofste programma’s in kunst en cultuur neer te zetten. 

Lees meer
Wijkverkenners
Wijkverkenners

Wijkverkenners brengen de jongeren en de aanbieders kunst- en cultuurbeoefening in de wijk met elkaar in contact. Zo creëren zij kansen voor talentontwikkeling en perspectief. 

Lees meer

Voor ouderen

Iedereen is een kunstenaar
Iedereen is een kunstenaar

Actieve cultuurbeoefening voor ouderen. Live vanuit de studio. Meedoen in de buurt in zorg- en welzijnslocaties. 

Lees meer
Time to dance
Time to dance

Gezond oud worden en blijven ontmoeten? Het dansprogramma van Time To Dance biedt precies dat. 

Lees meer
Schilder je mee?
Schilder je mee?

Schilderen, tekenen, schrijven: zelfstandig wonende ouderen aan de slag met actieve cultuurbeoefening. In series van 4 lessen.

Lees meer
Kunst bij de Bron
Kunst bij de Bron

Ontdek je plezier in het volgen van een gevarieerd programma van kunstworkshops. Samen met ouderen uit de buurt. 12 weken lang les van kunstvakdocenten. In Oosterflank, Lage Land en in Ommoord. 

Lees meer

Partners

SKVR werkt graag samen. Veel ook. Of het nu een culturele samenwerking voor leerlingen is of een sociaal project in een verzorgingshuis: wij tekenen ervoor. 

Dit zijn onze partners»

Ieder Kind een Instrument Jazz

Support ons

Hét muzikale goede doel van Rotterdam. Omdat ieder kind muzikaal plezier verdient. 

SKVR barst van de ambities. Zo is het onze droom dat elk kind kennis kan maken met het bespelen van een instrument. Daar zijn veel instrumenten voor nodig. En daar kunnen we jouw support goed bij gebruiken. Samen bereiken we gewoon meer! 

Lees meer
Nieuws

Nu te bekijken: Publieksjaarverslag 2023

Graag nemen we je mee door de highlights van ons jaarverslag 2023. We hebben weer veel moois bereikt vanuit The Creative Network. Samen met onze partners in de stad.
Lees meer

Het is bijna zover: Laat je zien! Festival van de amateurkunst in de Doelen

Op maandag 17 juni start het vijfdaagse SKVR festival van de amateurkunst in de Doelen. Maandag 17 juni tot en met vrijdag 21 is er programma met muzikale voorstellingen, dans en theater. Boek snel je gratis ticket, want de verkoop gaat hard.
Lees meer

Innovatief domeinoverstijgend werken voor ouderen

Na een jaar ontwikkelen, uitbreiden en steeds meer enthousiaste deelnemers stonden we even stil bij Iedereen is een kunstenaar. Samen met partner Aafje presenteerden we de inzichten en resultaten van dit unieke programma met hybride kunstworkshops voor ouderen.
Lees meer
Agenda
04 augustus 2024

Oogstfeest Parade

Vier het Oogstfeest met een kleurrijke straatparade van de Hillevliet naar het Afrikaanderplein in Rotterdam Zuid. Geniet van kleding, muziek, dans en lekker eten tijdens deze inspirerende culturele viering.
Lees meer

Neem contact op

Wil jij meer weten over onze maatschappelijke projecten in de wijken van Rotterdam? Samenwerken binnen het sociale domein? Of wil je in gesprek over de kansen die jij ziet voor de stad en waar SKVR vanuit actieve cultuurbeoefening een bijdrage aan kan leveren? Hanna gaat graag met je in gesprek.

Bel: 06 10164741 
Of mail: h.tollenaar@skvr.nl