Maatschappelijk

  • Kansengelijkheid door cultuurbeoefening in de wijken
  • Aandacht voor alle Rotterdammers
  • SKVR faciliteert, ondersteunt en versterkt partners in de wijk

Een inclusief programma voor een diverse stad

Door actief cultuur te beoefenen verbetert het welzijn van individuen en versterkt de samenleving. Dat is onze missie. Door er voor iedereen te zijn willen we bijdragen aan kansengelijkheid, ontmoeting en verbinding in de stad. Samen komen we daarin verder dan alleen. In de wijken zijn al diverse initiatieven en talentvolle partijen die zich inzetten voor actieve cultuurbeoefening. Het ondersteunen (coaching, bereik, artistiek), faciliteren (ruimte, bedrijfsvoering) en versterken van deze partijen is onze nieuwe rol. Dat doen we als gelijkwaardige partner.

Wat we doen

010JAM

010JAM is een community voor en door jongeren. Het faciliteert en versterkt culturele programmering van kennismaken tot talentontwikkeling. Dat gebeurt in een gelijkwaardige samenwerking met partners in de wijken.

Lees meer
Make you move

Make you move is een naschools dansprogramma voor jongeren gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl.

Lees meer
Time to dance

Time to dance is een dansprogramma voor ouderen gericht op gezond ouder worden en ontmoeting.

Lees meer
Brassbandschool

De SKVR Brassbandschool is een community voor Caribische brassmuziek. Iedereen kan er lessen volgen op trompet, trombone en slagwerk. 

Lees meer
Wijkmuziekschool

Op de Wijkmuziekschool krijgen kinderen muziek-, en orkestles vlakbij huis. Ze ontdekken het plezier van samen muziek maken en maken nieuwe vriendjes uit de buurt.

Lees meer

Partners

SKVR werkt veel en graag samen. Van een culturele samenwerking waarmee we leerlingen een unieke ervaring bezorgen tot een sociaal project in een verzorgingshuis waarbij ontmoeting een belangrijke drijfveer is. 

Dit zijn onze partners»

Ieder Kind een Instrument Jazz

Support Fons

Support Fons is het muzikale goede doel van Rotterdam. De mascotte Fons staat symbool voor alle kinderen die opgroeien in armoede en muziek willen maken. Supporters van Fons zijn Rotterdammers die een donatie doen zodat SKVR muziekinstrumenten in kan kopen. Via het onderwijsprogramma Ieder Kind een Instrument, de Wijkmuziekscholen en de Brassbandschool bereiken wij duizenden Rotterdamse kinderen. Hiervoor zijn veel instrumenten nodig die wij mede dankzij de bijdragen van de Supporters kunnen inkopen.

Lees meer
Nieuws

Cultuurcoach Renske van den Broek

Renske is theaterdocent in het primair en voortgezet onderwijs. Sinds mei 2021 werkt ze als cultuurcoach creatief schrijven.
Lees meer

Dansdag 55 plus brengt alle groepen van Time to Dance samen

11 juni 2022 vond de Dansdag 55 plus plaats, met dansgroepen van SKVR's Time to Dance en partners
Lees meer

Cultuurcoach Edwin Huverman

Edwin is groepsleerkracht op OBS De Schalm. Hiernaast begeleidt hij externe kunstvakdocenten en cultuurcoaches.
Lees meer
Agenda
29 september

Officiële afsluiting 'Schilder je mee?'

Op 29 september is de officiële afsluiting van het project 'Schilder je Mee?'
Lees meer