Gespecialiseerd onderwijs

 • Aanbod voor sbo, so, vso 
 • Jaarprogrammering en ook kortlopend aanbod  
 • Kunstdisciplines: muziek, dans, theater, beeldend, fotografie & media en/of schrijven 
 • Ervaren kunstvakdocenten met affiniteit met het go 
 • Denken en doen in mogelijkheden 
 • Aandacht voor behoeften van de individuele leerling
Ook teruggetrokken kinderen bloeien helemaal op tijdens de muziekles!
Directeur VSO-school

Waarmee kunnen we je helpen?

Met structurele cultuureducatie maken we de meeste impact! Hoe? Dat bepalen we met elkaar.

Het gespecialiseerd onderwijs (go) is voor SKVR een belangrijke doelgroep. Het ontwikkelen van eigenwaarde, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid is een belangrijk onderdeel van ons cultuuronderwijs aan deze leerlingen. Bewustwording van jezelf en van jezelf in relatie tot de ander, staat hierbij centraal.
Samen maken we een programma dat aansluit op de behoeften van de leerlingen en de visie van de school.

Ontdekken, begrijpen, uiten!
Alles is van waarde, omdat het persoonlijk is. Plezier zien we als een belangrijke motor voor motivatie en ontwikkeling.  Doordat de kunstdisciplines een beroep doen op de verschillende zintuigen en uiteenlopende vaardigheden, maken we een passende verbinding met de mogelijkheden en behoeften van de individuele leerling.

We gaan uit van een jaarprogramma, waarbij een vaste kunstvakdocent wekelijks het gehele jaar les geeft. Dat geldt voor de disciplines: Muziek, Theater, Dans, Beeldend en Fotografie & media.
Kortere programma’s, voor een halfjaar of per blok (afgebakende periode) zijn ook mogelijk. Denk hierbij aan invulling binnen een discipline of een combinatie van meerdere disciplines.

SKVR heeft voor het gespecialiseerd onderwijs een aantrekkelijk kortingstarief. Informeer naar de kosten.

Het is ook mogelijk om ons kunstaanbod als een workshop of lessenserie af te nemen. We kijken samen welke discipline mogelijk is en het beste bij je school past.

Bij SKVR is het ook mogelijk om kort aanbod in een van onze kunstdisciplines af te nemen. We bespreken graag met je welke kunstdiscipline het best bij jullie wensen en leerlingen past en plannen een workshop of lessenserie in als eerste kennismaking met de kunstdiscipline. Bevalt het aanbod goed? Dan is het mogelijk om dit het volgende schooljaar uit te bouwen naar een jaarprogramma in de betreffende discipline of om jaarlijks een of meerdere terugkerende lessenserie(s) op school in te plannen. We richten ons in het speciaal onderwijs zoveel mogelijk op duurzame samenwerkingen met scholen, omdat we erin geloven dat kunsteducatie de meeste impact heeft wanneer kinderen en jongeren er gedurende hun gehele schoolperiode mee in aanraking komen. En zich op dit gebied kunnen ontwikkelen.

Specifiek speciaal onderwijs

Wanneer je contact met ons opneemt, gaat een coördinator uit ons projectteam met je in gesprek. Bij specifieke wensen, kijken we samen naar de mogelijkheden.

Voorbeelden per discipline

 • Muziek: muziek algemeen, slagwerk/brassband, muziektechnologie, rap/beat-creating
 • Beeldend 2D, 3D: digitaal tekenen
 • Fotografie en Media: stopmotion animatie, film
 • Theater: theater basis, taal & theater, presentatie maken, theatersport
 • Dans: modern, urban
 • Creatief schrijven

SKVR heeft voor het gespecialiseerd onderwijs een aantrekkelijk kortingstarief. Informeer naar de kosten.

Nikki Jansen is dansdocent. Bevlogen, beweeglijk en deskundig werkt zij met haar leerlingen op de Dr. A. van Voorthuysenschool (voor zeer moeilijk lerende kinderen). Kijk maar.

Bekijk The Creative Talk

Informatie en aanvragen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het gespecialiseerd onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor je school.

Bel: 010-2718320 of mail: onderwijs@skvr.nl. Dan helpt Iris Borup je verder.