Advies nodig of een afspraak plannen?

Neem contact op

Tweede Kamerverkiezing 2023

Creatieve workshops om op een actieve manier aandacht te besteden aan de Tweede Kamerverkiezingen 2023. Geschikt voor het voortgezet onderwijs en mbo.
 

De Tweede Kamerverkiezingen vinden plaats op woensdag 22 november. Besteed op een actieve manier aandacht aan de verkiezingen met onderstaande workshops. We slaan een brug tussen de belevingswereld van de jongeren en de wereld van verkiezingen en democratie. 

Creatief en kritisch denken 
Vanuit creatieve werkvormen stimuleren we jongeren om buiten de gebaande paden te denken en de status quo uit te dagen. We geloven in de kracht van creativiteit en kritisch denken in een wereld die steeds complexer wordt.

Tijdens de workshops:

  • denk je na over je eigen (politieke) mening
  • leer je debatteren als een ervaren kamerlid 
  • werk je aan de skills om je te presenteren als een politicus 
  • schrijf je als een kritische journalist die de macht toetst

Enkele workshop of dagdeel 
De workshops zijn los af te nemen, het is ook mogelijk een dagdeel aan de slag te gaan met de verkiezingen. We stellen graag samen met jou een programma samen dat past bij jouw school en leerlingen of studenten. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Goed om te weten
De workshops zijn special editions van bestaande workshops. Informatie en prijzen van de reguliere workshops vind je onder het linkje na iedere beschrijving. 

Vragen of direct boeken?
Bel tijdens kantooruren 010-271 8320, stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl of gebruik het contactformulier.

Welke workshop past bij jouw leerlingen of studenten?

Debatteren
Debatteren

Workshop van 2 uur
Het voeren van debat is in de Tweede Kamer dagelijkse kost. In de workshop debatteren leren je leerlingen/studenten hoe je op een respectvolle manier je standpunt kunt verdedigen. Wie voert in jouw klas het beste debat?

Bekijk de workshop voor vo»
Bekijk de workshop voor mbo»

Personal Branding
Personal Branding

Workshop 2 uur
Niet alleen het verhaal van een politicus is belangrijk, ook hoe hij zich (online) presenteert speelt een belangrijke rol. De leerlingen / studenten onderzoeken in deze workshop hoe personal branding werkt. Welk verhaal heb jij te vertellen? Wat wordt jouw imago?

Bekijk de workshop voor vo»
Bekijk de workshop voor mbo»

Blackout poetry
Blackout poetry

Workshop van 2 uur 
Niet schrijven maar schrappen. In deze workshop maken jouw leerlingen/ studenten kennis met Blackout Poetry: door zinnen in een nieuwsbericht over de verkiezingen weg te strepen met een dikke, zwarte stift ontstaat ineens een gedicht.

Bekijk de workshop voor vo»
Bekijk de workshop voor mbo»

Gesprekken voeren
Gesprekken voeren

Workshop van 2 uur
Met theatertechnieken wordt ingezoomd op verbaal en non-verbaal gedrag.  Wat helpt om jouw boodschap goed over te brengen en wat juist niet? Hoe laat je zien dat je echt luistert of nu echt zelf even aan het woord wilt? In deze workshop leer je het allemaal.


Bekijk de workshop voor vo
Bekijk de workshop voor mbo

Columns schrijven
Columns schrijven

Workshop van 2 uur
De leerlingen / studenten krijgen tips en trucs om hun mening in een aansprekende column te verwoorden. Onderwerp zijn de verkiezingen, politieke partijen of een maatschappelijk onderwerp dat de leerling/student bezighoudt.

Bekijk de workshop voor vo»
Bekijk de workshop voor mbo»

Spoken word
Spoken word

Workshop van 2 uur
      
Spoken word is ritmisch voordragen, Tijdens deze workshop leren jouw leerlingen of studenten hoe zij hun eigen gedachten en politieke mening op een creatieve manier kunnen verwoorden en presenteren.

Bekijk de workshop voor vo»
Bekijk de workshop voor mbo»

Informatie en boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320), mail (onderwijs@skvr.nl) of gebruik het contactformulier. Laura helpt je graag verder.