Blackout Poetry

Workshop van 2 uur voor alle leerjaren en niveaus

Niet schrijven maar schrappen. In deze workshop maken je leerlingen kennis met Blackout Poetry: door zinnen in een nieuwsbericht weg te strepen met een dikke, zwarte stift ontstaat ineens een gedicht.

«Terug naar vorige pagina  

In de workshop Blackout Poetry maken je leerlingen nieuwe teksten die niet ontstaan door te schrijven maar door te schrappen.

Met een dikke, zwarte stift strepen ze woorden en zinnen in een nieuwsbericht weg totdat er nog maar een paar overblijven. Die woorden en zinnen vormen het gedicht: poëzie die niets met het originele bericht te maken heeft. Of juist wel natuurlijk...

De workshop Blackout Poetry is ontwikkeld door dichter en docent Koen Frijns, in samenwerking met SKVR. 

Zoals Koen zegt: “Eigenlijk heeft schrijven meer te maken met hoe vaak je je kan opdrukken, dan met die ene geniale ingeving.”  

Koen op instagram: @tourdefrino

Jouw leerlingen leren op een toegankelijke manier om tot een tekst te komen. Wat mag weg en wat hou je over? Deze unieke manier van werken leert ze hoofd- van bijzaak onderscheiden en snel creatieve beslissingen te nemen tot er iets ontstaat wat ze van te voren nooit hadden kunnen bedenken. Omdat de jongeren naar een concreet eindproduct toewerken is de workshop heel geschikt om eerste drempels weg te nemen die sommigen ervaren als het om schrijven gaat.

Doelgroep: voor alle leerjaren en niveaus
Locatie: op school of op een SKVR locatie
Duur: 2 uur
Kosten: € 165,- / € 120,- (kortingstarief*)
Groepsgrootte: maximaal 15 

* Kortingstarief is geldig voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.
 

Goed om te weten

Bij de SKVR Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.