Spoken word

Workshop van 2 uur
voor alle leerjaren en niveaus   

      
Spoken word is ritmisch voordragen, sommigen noemen het zelfs rappen zonder muziek. Tijdens deze workshop leren jouw studenten hoe zij hun eigen gedachten op een creatieve manier kunnen verwoorden en presenteren.

«Terug naar vorige pagina

Spoken word is de voordracht van literatuur, maar dan op een voor jongeren herkenbare manier.

De voordrachten zijn vaak performances, met songteksten, poëzie, proza, korte verhalen, columns, statements of slamgedichten. Studenten onderzoeken manieren om hun tekst zo te kunnen voordragen dat ze het publiek inpakken en kunnen rekenen op luid applaus.

Thema invulling: Ik en Erasmus
Deze workshop en lessenserie kan ook gegeven worden vanuit het thema 'Ik en Erasmus'.
Geïnspireerd door een aantal spreuken van deze humanist gaan jouw studenten op creatieve wijze aan de slag met het vormgeven van hun eigen gedachtegoed in spoken word. Tijdens de workshop ontdekken zij dat hun gedachtegoed net zo belangrijk is als die van ieder ander. 
Meer over het thema 'Ik en Erasmus'»


Ook online mogelijk
Spoken Word kan ook als online les aangeboden worden. Informeer naar de mogelijkheden.

Jouw studenten maken kennis met de kracht van taal en leren hoe zij die in kunnen zetten. Naast aandacht voor taal is er ook aandacht voor presentatie- en podiumtechniek. Naast het werken aan creativiteit leren de leerlingen kritisch denken en hun mening effectief te verwoorden. Oftewel: duidelijk zijn, lef hebben, staan voor wie je bent en wat je te vertellen hebt.

Doelgroep: alle leerjaren en niveaus
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.
Groepsgrootte: maximaal aantal deelnemers 15

Goed om te weten

Over de kosten 

Scholen binnen Rotterdam
Ons uurtarief is € 83,50. Dit is inclusief: voorbereiding, organisatie, materialen en afronding
Bij dit uurtarief gaan we uit van minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops of lessen uitgevoerd door dezelfde docent.
Voor ontwikkeling van een programma, wachttijd voor de docent en overige werkzaamheden betaal je extra. 
Neem contact met ons op. We doen je graag een voorstel.


Scholen buiten Rotterdam
Bevindt jouw school zich buiten de gemeente Rotterdam? Helaas kunnen we de komende periode geen nieuwe aanvragen meer aannemen. 
 

Informatie en boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320), mail (onderwijs@skvr.nl) of gebruik het contactformulier. Laura helpt je graag verder.