Spoken word

Workshop van 2 uur
voor alle leerjaren en niveaus   

      
Spoken word is ritmisch voordragen, sommigen noemen het zelfs rappen zonder muziek. Tijdens deze workshop leren jouw studenten hoe zij hun eigen gedachten op een creatieve manier kunnen verwoorden en presenteren.

«Terug naar vorige pagina

Spoken word is de voordracht van literatuur, maar dan op een voor jongeren herkenbare manier.

De voordrachten zijn vaak performances, met songteksten, poëzie, proza, korte verhalen, columns, statements of slamgedichten. Studenten onderzoeken manieren om hun tekst zo te kunnen voordragen dat ze het publiek inpakken en kunnen rekenen op luid applaus.

Thema invulling: Ik en Erasmus
Deze workshop en lessenserie kan ook gegeven worden vanuit het thema 'Ik en Erasmus'.
Geïnspireerd door een aantal spreuken van deze humanist gaan jouw studenten op creatieve wijze aan de slag met het vormgeven van hun eigen gedachtegoed in spoken word. Tijdens de workshop ontdekken zij dat hun gedachtegoed net zo belangrijk is als die van ieder ander. 
Meer over het thema 'Ik en Erasmus'»


Ook online mogelijk
Spoken Word kan ook als online les aangeboden worden. Informeer naar de mogelijkheden.

Jouw studenten maken kennis met de kracht van taal en leren hoe zij die in kunnen zetten. Naast aandacht voor taal is er ook aandacht voor presentatie- en podiumtechniek. Naast het werken aan creativiteit leren de leerlingen kritisch denken en hun mening effectief te verwoorden. Oftewel: duidelijk zijn, lef hebben, staan voor wie je bent en wat je te vertellen hebt.

Doelgroep: alle leerjaren en niveaus
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.
Materiaalkosten: Bij deze workshop worden materiaalkosten gerekend.
Groepsgrootte: maximaal aantal deelnemers 15

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Over de kosten 

We rekenen voor onze workshops en lessenseries een regulier uurtarief van € 79,60 of een intensief uurtarief van € 83,50. Dit uurtarief is inclusief voorbereiding, organisatie en afronding en exclusief materiaalkosten. Waar materiaalkosten van toepassing zijn vermelden we dit in de tekst. Het uurtarief is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

Korting op het uurtarief
Een korting van € 19,50 op bovenstaande tarieven is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Aaneensluitend roosteren
SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan. Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

We brengen graag vrijblijvend een offerte uit. 

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

 

Informatie en boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer je graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor jouw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met je op.

Laura Goedee
Coördinator onderwijs

(Ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief al? Je kunt je hier aanmelden.)