Blackout Poetry

Workshop van 2 uur voor alle leerjaren en niveaus
Ook online mogelijk 

Niet schrijven maar schrappen. In deze workshop maken jouw studenten kennis met Blackout Poetry: door zinnen in een nieuwsbericht weg te strepen met een dikke, zwarte stift ontstaat ineens een gedicht.

«Terug naar vorige pagina  

In de workshop Blackout Poetry maken jouw studenten nieuwe teksten die niet ontstaan door te schrijven maar door te schrappen.

Met een dikke, zwarte stift strepen ze woorden en zinnen in een nieuwsbericht weg totdat er nog maar een paar overblijven. Die woorden en zinnen vormen het gedicht: poëzie die niets met het originele bericht te maken heeft. Of juist wel natuurlijk...

De workshop Blackout Poetry is ontwikkeld door dichter en docent Koen Frijns, in samenwerking met SKVR. 

Zoals Koen zegt: “Eigenlijk heeft schrijven meer te maken met hoe vaak je je kan opdrukken, dan met die ene geniale ingeving.”  

Koen op instagram: @tourdefrino

Ook online mogelijk
Deze workshop kan ook online ingezet worden. We werken in een voor de studenten bekende online omgeving als Teams of ZOOM.

Jouw studenten leren op een toegankelijke manier om tot een tekst te komen. Wat mag weg en wat hou je over? Deze unieke manier van werken leert ze hoofd- van bijzaak onderscheiden en snel creatieve beslissingen te nemen tot er iets ontstaat wat ze van te voren nooit hadden kunnen bedenken. Omdat de jongeren naar een concreet eindproduct toewerken is de workshop heel geschikt om eerste drempels weg te nemen die sommigen ervaren als het om schrijven gaat.

Doelgroep: voor alle leerjaren en niveaus
Locatie: op school of op een SKVR locatie
Duur: 2 uur.
Kosten:  Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.
Materiaalkosten: Bij deze workshop worden materiaalkosten gerekend.
Groepsgrootte: maximaal 15

* Kortingstarief is geldig voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Verkiezingen 2021

Special edition van deze workshop beschikbaar

17 maart vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Besteed hier op een actieve en creatieve manier aandacht aan met de special editions van deze en andere workshops. Lees hier de beschrijvingen of neem contact op en laat je informeren.

 

Goed om te weten

Over de kosten 

We rekenen voor onze workshops en lessenseries een regulier uurtarief van € 79,60 of een intensief uurtarief van € 83,50. Dit uurtarief is inclusief voorbereiding, organisatie en afronding en exclusief materiaalkosten. Waar materiaalkosten van toepassing zijn vermelden we dit in de tekst. Het uurtarief is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

Korting op het uurtarief
Een korting van € 19,50 op bovenstaande tarieven is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Aaneensluitend roosteren
SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan. Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

We brengen graag vrijblijvend een offerte uit. 

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

 

Informatie en boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer je graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor jouw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met je op.

Laura Goedee
Coördinator onderwijs

(Ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief al? Je kunt je hier aanmelden.)