Argument - Leren debatteren

Workshop van 2 uur
voor alle leerjaren en niveaus 

Ook online mogelijk 
      
Studenten gaan met elkaar in debat over verschillende onderwerpen en krijgen zo meer respect voor elkaar en voor elkaars mening. Je mening goed leren verwoorden is daarbij net zo belangrijk als goed leren luisteren naar elkaar.

«Terug naar vorige pagina

Als docent zoek je samen met de studenten naar onderwerpen die hen bezighouden en maakt daar stellingen bij.

Onderwerpen kunnen uiteenlopen van de vluchtelingencrisis tot de vrijheid van meningsuiting, maar ook wel/geen seks voor het huwelijk, Ajax vs Feyenoord of het ontbreken van gym op het rooster. Kortom, geen onderwerp wordt geschuwd. Studenten gaan met elkaar in debat over deze verschillende onderwerpen en krijgen zo meer respect voor elkaar en voor elkaars mening. Je mening goed leren verwoorden is hierbij een even belangrijk doel als het goed leren luisteren naar elkaar.
 

Ook online mogelijk
Argument kan ook online ingezet worden. We werken in een voor de leerlingen bekende online omgeving als Teams of ZOOM

De studenten leren argumenteren en maken kennis met de regels van het debat. Ze leren luisteren naar elkaar en respectvol om te gaan met de mening van een ander.

Deze workshop draagt bij aan de vaardigheden communiceren (het effectief overbrengen van een boodschap), kritisch denken (het formuleren van een eigen onderbouwde mening) en creativiteit (nieuwsgierigheid, een onderzoekende houding en toegepaste verbeeldingskracht).

Doelgroep: alle leerjaren en niveaus
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.
Groepsgrootte: maximaal 15 

Goed om te weten

Over de kosten 

Scholen binnen Rotterdam
Ons uurtarief is € 83,50. Dit is inclusief: voorbereiding, organisatie, materialen en afronding
Bij dit uurtarief gaan we uit van minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops of lessen uitgevoerd door dezelfde docent.
Voor ontwikkeling van een programma, wachttijd voor de docent en overige werkzaamheden betaal je extra. 
Neem contact met ons op. We doen je graag een voorstel.


Scholen buiten Rotterdam
Bevindt jouw school zich buiten de gemeente Rotterdam? Helaas kunnen we de komende periode geen nieuwe aanvragen meer aannemen. 
 

Informatie en boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320), mail (onderwijs@skvr.nl) of gebruik het contactformulier. Laura helpt je graag verder.