Schilderen, beeldhouwen, tekenen en nog veel meer

Houd je er van om in een creatieve omgeving je kunstzinnige talenten in de beeldende kunst aan te scherpen? Kom dan naar SKVR Beeldende Kunst. In een creatief decor bieden we je op elk niveau een zeer brede variëteit aan boeiende cursussen.

Ons cursusaanbod Beeldende Kunst is zeer gevarieerd. Er is een ruime keuze in schilder-, teken-, portret- en modelcursussen, als ook diverse grafische en ruimtelijke technieken. Je leert niet alleen alles over de verschillende technieken en materialen, maar ook hoe je je eigen ideeën kan omzetten in verrassende producten. Dit alles onder begeleiding van inspirerende docenten/beeldend kunstenaars. 

De cursussen Beeldende Kunst worden gegeven op verschillende locaties in Rotterdam. Uitgerust met de faciliteiten die je daar nodig hebt.

Neem een kijkje bij Mode & Design voor meer toegepaste kunsten, zoals edelsmeden en vormgeving in metaal.

SKVR is dé plek in Rotterdam voor kinderen die van tekenen, schilderen, kleien, ontwerpen en knutselen houden. Er zijn cursussen voor alle leeftijden. De groepen zijn ingedeeld op leeftijd, zodat belevingswereld en niveau bij elkaar aansluiten.

Net als echte kunstenaars ga je aan de slag in een atelier. Het werk dat je maakt wordt geëxposeerd in de gebouwen van SKVR, maar natuurlijk neem je ook werk mee naar huis.

De kindercursussen Beeldende Kunst vinden plaats op diverse locaties in Rotterdam. Bekijk hier alle cursussen. 

Er bestaat de mogelijkheid om voor de opslag van materialen een locker te huren voor € 12,50 per locker, per cursusseizoen (excl. €12,50 borg). Meer informatie is verkrijgbaar via SKVR Klantenservice

Winkel
Op de eerste verdieping van onze locatie SKVR Rotterdam Centrum vind je een kleine materialenwinkel. Je kunt hier gangbaar materiaal aanschaffen, zoals onder andere papier, tekenmateriaal, klei en zinkplaatjes. 

Openingstijden (op cursusdagen):
09.45 - 10.15 uur
13.15 - 13.45 uur
16.15 - 16.45 uur
19.15 - 19.45 uur

Materiaalkosten
Omdat het gebruik van materiaal per cursist verschillend is, zijn de materiaalkosten niet inbegrepen bij de cursusprijs. Zo betaalt iedereen naar eigen gebruik. 
In sommige gevallen zijn bepaalde materialen wel inbegrepen, dit wordt vermeld in de cursusomschrijving op de website.

SKVR Beeldende Kunst geeft cursisten regelmatig de mogelijkheid te exposeren. Alle exposities worden in de agenda aangekondigd. 
 

Galerie Hennekijn

SKVR Beeldende Kunst geeft cursisten regelmatig de mogelijkheid te exposeren. Het werk wordt in wisselende exposities getoond in de Galerie Hennekijn. Ook het werk van (amateur-) kunstenaars die op een andere manier verbonden zijn met SKVR Beeldende Kunst mogen gebruik maken van de Galerie. 

Galerie Hennekijn is in het SKVR-gebouw aan de Hennekijnstraat gevestigd en bevindt zich op de bovenste verdieping van het pand. Hier bevindt zich eveneens een ruimte waar je een lekker kopje koffie of thee kunt nuttigen.
 

Openingstijden & contact:
ma-do 10.00- 21.00 uur 
vr-za 10.00- 16.00 uur 
zondag gesloten
Tijdens vakanties zijn er afwijkende openingstijden

Hennekijnstraat 6
3012 EB Rotterdam

 

Onze Beeldende kunst cursussen