Burgerschap
Voortgezet Onderwijs

Leerlingen die actief meedoen en een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Houding en vaardigheden spelen hierbij een belangrijke rol. Met creatieve workshops dagen we de leerlingen uit hiermee te oefenen. 

Niet tuchten
Niet tuchten

Online voorstelling en workshop van 1,5 uur voor alle leerjaren en niveaus

Interactieve voorstelling van het Rotterdams Wijktheater over acht jongens. Zij proberen hun plek te vinden op straat. Regelmatig staan ze hierbij voor heftige dilemma’s. Je leerlingen worden via hun eigen telefoon actief betrokken in het verhaal. In de theaterworkshop en gesprek na afloop staat het maken van keuzes centraal.

Lees meer
Gesprekken voeren
Gesprekken voeren

Workshop van 2 uur voor alle niveaus en leerjaren
(ook mogelijk in het engels)

Leerlingen nemen in deze workshop hun vaardigheden als gesprekspartner onder de loep. Met theatertechnieken wordt ingezoomd op verbaal en non-verbaal gedrag van de studenten om ze meer inzicht te geven in hun eigen gespreksvaardigheid.

Lees meer
Argument - Leren debatteren
Argument - Leren debatteren

Workshop van 2 uur
vanaf het derde leerjaar, alle niveaus

Leerlingen gaan met elkaar in debat over actuele onderwerpen. Je eigen mening goed verwoorden is hierbij even belangrijk als respect opbrengen voor de mening van de ander.

Lees meer
What's new(s)?
What's new(s)?

Workshop van 2 uur
voor alle leerjaren en niveaus

Wat is ‘nieuws’ en hoe wordt het gemaakt? Leerlingen ontdekken het verschil tussen feiten en meningen én leren hoe zij zelf nieuws kunnen maken.

Lees meer
Future Food Design
Future Food Design

Workshop van 2 uur of
lessenserie van 4 of 8 keer 1,5 uur
voor alle leerjaren en niveaus 

Future Food Design maakt leerlingen bewust van de (toekomstige) voedselindustrie en van wat ze eten. Ze gaan aan de slag met de vraag: hoe creëer je een futuristisch gerecht en hoe breng je dit professioneel in beeld? 

Lees meer
Rhythm of the Roots
Rhythm of the Roots

Lessenserie dans of theater van 2 x 1,5 uur voor alle leerjaren en niveaus.

Doormiddel van dans of theater worden leerlingen bewust van culturele toe-eigening. Ze leren het bij zichzelf en anderen herkennen en krijgen de tools om met deze situaties om te gaan. 
Deze lessenserie is ontwikkeld door makers: Yanira Gefferie en Robin Tinkhof

Lees meer

Informatie en Boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320) of mail (onderwijs@skvr.nl) ons, dan helpen we je graag verder. Contactformulier gebruiken mag ook.