What's new(s)?

Workshop van 2 uur
voor alle leerjaren en niveaus

Ook online mogelijk 

Wat is ‘nieuws’ en hoe wordt het gemaakt? Leerlingen ontdekken het verschil tussen feiten en meningen én leren hoe zij zelf nieuws kunnen maken, oftewel journalistiek schrijven.

«Terug naar vorige pagina

Elke dag komen jouw leerlingen in aanraking met nieuws: via internet, kranten, radio en tv. Maar wat is ‘nieuws’ eigenlijk en hoe wordt het gemaakt? In deze workshop leren de leerlingen wat het verschil is tussen feiten en meningen én hoe zij zelf nieuws kunnen maken.

Een docent met ervaring in de journalistiek gaat met de leerlingen in gesprek over hoe nieuws gemaakt wordt. Leerlingen bespreken recente gebeurtenissen en hoe die in het nieuws gekomen zijn. Zij gaan daarbij in op het verschil tussen feiten en meningen. Daarna gaan ze aan de slag met het interviewen van hun medeleerlingen over het nieuws.

Ook online mogelijk
Deze workshop kan ook online ingezet worden. We werken in een voor de leerlingen bekende online omgeving als Teams of ZOOM

De leerlingen leren een helder interview schrijven. Zij leren hun mening verwoorden en het verschil te maken tussen meningen en feiten. De les draagt bij aan de mediawijsheid van de leerlingen.

Doelgroep: voor alle groepen
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten:  Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.
Groepsgrootte: maximaal 15

Goed om te weten

Over de kosten 

Scholen binnen Rotterdam
Ons uurtarief is € 83,50. Dit is inclusief: voorbereiding, organisatie, materialen en afronding
Bij dit uurtarief gaan we uit van minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops of lessen uitgevoerd door dezelfde docent.
Voor ontwikkeling van een programma, wachttijd voor de docent en overige werkzaamheden betaal je extra. 
Neem contact met ons op. We doen je graag een voorstel.


Scholen buiten Rotterdam
Bevindt jouw school zich buiten de gemeente Rotterdam? Helaas kunnen we de komende periode geen nieuwe aanvragen meer aannemen. 
 

Informatie en Boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320) of mail (onderwijs@skvr.nl) ons, dan helpt Lital je verder. Contactformulier gebruiken mag ook.