What's new(s)?

Workshop van 2 uur
voor alle leerjaren en niveaus

Ook online mogelijk 

Wat is ‘nieuws’ en hoe wordt het gemaakt? Leerlingen ontdekken het verschil tussen feiten en meningen én leren hoe zij zelf nieuws kunnen maken, oftewel journalistiek schrijven.

«Terug naar vorige pagina

Elke dag komen jouw leerlingen in aanraking met nieuws: via internet, kranten, radio en tv. Maar wat is ‘nieuws’ eigenlijk en hoe wordt het gemaakt? In deze workshop leren de leerlingen wat het verschil is tussen feiten en meningen én hoe zij zelf nieuws kunnen maken.

Een docent met ervaring in de journalistiek gaat met de leerlingen in gesprek over hoe nieuws gemaakt wordt. Leerlingen bespreken recente gebeurtenissen en hoe die in het nieuws gekomen zijn. Zij gaan daarbij in op het verschil tussen feiten en meningen. Daarna gaan ze aan de slag met het interviewen van hun medeleerlingen over het nieuws.

Ook online mogelijk
Deze workshop kan ook online ingezet worden. We werken in een voor de leerlingen bekende online omgeving als Teams of ZOOM

De leerlingen leren een helder interview schrijven. Zij leren hun mening verwoorden en het verschil te maken tussen meningen en feiten. De les draagt bij aan de mediawijsheid van de leerlingen.

Doelgroep: voor alle groepen
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten:  Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.
Materiaalkosten: Bij deze workshop worden materiaalkosten gerekend. 
Groepsgrootte: maximaal 15

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Over de kosten 

We rekenen voor onze workshops en lessenseries een regulier uurtarief van € 79,60 of een intensief uurtarief van € 83,50. Dit uurtarief is inclusief voorbereiding, organisatie en afronding en exclusief materiaalkosten. Waar materiaalkosten van toepassing zijn vermelden we dit in de tekst. Het uurtarief is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

Korting op het uurtarief
Een korting van € 19,50 op bovenstaande tarieven is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Aaneensluitend roosteren
SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan. Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

We brengen graag vrijblijvend een offerte uit. 

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

 

Verkiezingen 2021

Special edition van deze workshop beschikbaar

17 maart vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Besteed hier op een actieve en creatieve manier aandacht aan met de special editions van deze en andere workshops. Lees hier de beschrijvingen of neem contact op en laat je informeren.

 

Informatie en Boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer je graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor jouw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met je op.

Lital Ephraim
Coördinator onderwijs

(Ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief al? Je kunt je hier aanmelden.)