Niet Tuchten

Online voorstelling en workshop van 1,5 uur voor alle leerjaren en niveaus

Interactieve voorstelling over acht jongens. Zij proberen hun plek te vinden op straat. Regelmatig staan ze hierbij voor heftige dillema’s. Je leerlingen worden via hun eigen telefoon actief betrokken in het verhaal. In de theaterworkshop en gesprek na afloop staat het maken van keuzes centraal.

De interactieve voorstelling ‘Niet Tuchten’ neemt je leerlingen op unieke en indringende wijze mee in het leven van acht jongens. Zij proberen ieder vanuit hun eigen kwetsbare thuissituaties een plek te vinden op straat. Hierbij komen ze voor heftige dilemma’s te staan. De voorstelling is gebaseerd op de verhalen van gedetineerde jongeren. Tip: Bekijk ook de trailer onder het tabblad hiernaast.

“Ik zeg eerlijk, deze is wel een belangrijke. Denk goed na voordat je deze kiest”. 

De leerlingen volgen het verhaal via hun eigen telefoon. Ze krijgen een link opgestuurd en komen terecht in een fictief Whatsapp-gesprek waarin de verteller Patrick hen direct aanspreekt. Dan gaat de telefoon en begint de voorstelling. Tijdens de voorstelling zijn er meerdere keuzemomenten waarbij de druk van de straat voelbaar is. De leerling wordt steeds gevraagd de keuze te maken.

Workshop
Na afloop gaan de leerlingen in de online theaterworkshop actief aan de slag met de dilemma’s uit de voorstelling en worden de thema’s uit de voorstelling besproken. We gebruiken hierbij theateropdrachten en de 'over de streep' werkvorm. De eigen inbreng en ideeën van de leerlingen staan centraal.  

Rotterdams Wijktheater
De voorstelling is gemaakt door het Rotterdams Wijktheater. Regisseur Hans Lein en theatermaker Patrick Ribeiro deden vooronderzoek in een jeugdgevangenis en spraken daar met gedetineerde jongeren. 

Logo_RotterdamsWijkTheater

Theater leert de leerlingen creatief en innovatief te denken, hun sociale vaardigheden te ontwikkelen en om te gaan met verantwoordelijkheid. Daarnaast maakt theater bewust van het vermogen tot zelfsturing en flexibiliteit.

Voorstelling (online)
Kosten: Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.  
1 dag toegang tot de online voorstelling ongeacht het aantal leerlingen dat deelneemt.

Workshop (online)
Doelgroep: alle leerjaren en niveaus
Locatie: online
Duur: 1,5 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.  
Groepsgrootte: maximaal 15

 

 

Goed om te weten

Over de kosten 

Scholen binnen Rotterdam
Ons uurtarief is € 83,50. Dit is inclusief: voorbereiding, organisatie, materialen en afronding
Bij dit uurtarief gaan we uit van minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops of lessen uitgevoerd door dezelfde docent.
Voor ontwikkeling van een programma, wachttijd voor de docent en overige werkzaamheden betaal je extra. 
Neem contact met ons op. We doen je graag een voorstel.


Scholen buiten Rotterdam
Bevindt jouw school zich buiten de gemeente Rotterdam? Helaas kunnen we de komende periode geen nieuwe aanvragen meer aannemen. 
 

Informatie en Boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320) of mail (onderwijs@skvr.nl) ons, dan helpt Lital je verder. Contactformulier gebruiken mag ook.