Rhythm of the Roots

Lessenserie dans, theater of spoken word van 3x 2 uur voor vanaf leerjaar 3 van het VO en alle leerjaren van het MBO. Liever een workshop? Dat kan ook. Rhythm of the Roots neemt de leerlingen mee in maatschappelijke vraagstukken en onderwerpen. De focus ligt op wat de leerlingen zelf kunnen doen om bewustzijn te creëren, zowel bij zichzelf als bij anderen.  Vertrekpunt hierbij is altijd de ervaringen van de leerlingen.

Laten we alles bespreekbaar maken en niks meer sugarcoaten
Yanira Gefferie en Robin Tinkhof

In deze lessenserie gaan we open en eerlijk het gesprek aan over onderwerpen als culturele toe-eigening, groepsdruk en normen & waarden. Er zijn geen taboes.

Door middel van de kunstlessen worden leerlingen bewust van culturele toe-eigening, groepsdruk en normen en waarden. Ze leren het bij zichzelf en anderen herkennen en krijgen de tools om met diverse situaties om te gaan. De leerlingen gaan op onderzoekende en bevragende wijze aan de slag. 
Deze lessenserie is ontstaan door een samenwerking van de SKVR en de makers: Yanira Gefferie en Robin Tinkhof

De workshops wordt gegeven door een dans, theater of spoken word docent.

Tijdens de workshops wordt er bijvoorbeeld gebruikgemaakt van de ‘over de streep’-methode. Met behulp van beeldmateriaal krijgen de leerlingen stellingen voorgelegd waarbij ze een keuze kunnen maken wel of niet over de streep te stappen. 

Rhythm of the Roots is opgezet door makers Yanira Gefferie en Robin Tinkhof vanuit de noodzaak en behoefte om meer bewustzijn te creëren over black culture. 

"We kaarten onderwerpen aan die iedereen aan gaan en waar je bewust of onbewust mee geconfronteerd wordt. Hoe kunnen we elkaar een beetje beter leren begrijpen? Iedereen is zelf verantwoordelijk voor het creëren van een bewustwording. Als docent geven wij handvatten, creëren bewustzijn en de leerlingen doen de rest. Laten we alles bespreekbaar maken en niks meer sugar coaten."

Yanira Gefferie: "Mijn naam is Yanira Gefferie. Dansdocent en dans/theatermaker. Voor mij is de vorm minder belangrijk dan de daadwerkelijke beleving van de diverse bewegingen. Bij het lesgeven aan jongeren is het ontwikkelen van de ‘eigen ik’ net zo belangrijk als de bewegingen. Dit geldt ook voor volwassenen. Mijn uitgangspunt is voornamelijk differentiëren op cultureel en persoonlijk gebied zodat ik het maximale uit mijn leerlingen kan halen. Zelfkennis en reflectie zijn onderwerpen waar ik me heel erg mee bezighoudt tijdens het lesgeven."

Robin Tinkhof: "Mijn naam is Robin Tinkhof. Ik ben een docerende theatermaakster. Ik geloof dat er heel veel schoonheid zit in verhalen en dat deze de kracht bezitten om mensen verbonden te laten voelen met elkaar, andere perspectieven te tonen en zo elkaar aan het denken te zetten. In mijn lesgeven ben ik altijd op zoek naar materiaal vanuit de ervaringen mijn leerlingen. Wat hebben zij mij en de wereld te vertellen? Waar houden ze zich mee bezig? In mijn theatermaken profileer ik mijzelf als een documentair/autobiografische maakster. Ik combineer bestaande verhalen met verhalen van mezelf of mijn spelers."

Lessenserie
Doelgroep: Voor alle groepen 
Locatie: Bij SKVR of op school
Duur: 3 lessen van 2 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.
Groepsgrootte: Informeer naar de groepsgrootte

 

Goed om te weten

Over de kosten 

Scholen binnen Rotterdam
Ons uurtarief is € 83,50. Dit is inclusief: voorbereiding, organisatie, materialen en afronding
Bij dit uurtarief gaan we uit van minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops of lessen uitgevoerd door dezelfde docent.
Voor ontwikkeling van een programma, wachttijd voor de docent en overige werkzaamheden betaal je extra. 
Neem contact met ons op. We doen je graag een voorstel.


Scholen buiten Rotterdam
Bevindt jouw school zich buiten de gemeente Rotterdam? Helaas kunnen we de komende periode geen nieuwe aanvragen meer aannemen. 
 

Informatie en Boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320) of mail (onderwijs@skvr.nl) ons, dan helpen we je graag verder. Contactformulier gebruiken mag ook.