Dansles bij SKVR
Omdat dans je passie is

Iedereen kan dansen bij SKVR Dans, de leukste dansschool van Rotterdam! Van kleuter tot senior, beginner of gevorderde, moderne danser of hiphopper. Zelfs als je alleen een sportieve dansworkout wilt. Je vindt het bij SKVR Dans. Maar er is meer te doen dan alleen cursussen. Mooie kindervoorstellingen, extra activiteiten voor jongeren zoals Get Up and Dance en vakantieworkshops.

In al onze lessen staat jouw persoonlijke ontwikkeling als danser centraal: of je nou voor je hobby wilt dansen, je kind de wereld van dans wil laten ontdekken of op weg bent om professioneel danser te worden. Plezier in bewegen en techniek staan in alle lessen voorop. Je bent altijd welkom voor een kennismaking, onze docenten staan voor je klaar. We garanderen kwaliteit door onze gepassioneerde en gekwalificeerde dansdocenten.

Voor getalenteerde en gemotiveerde kinderen en jongeren van 8 t/m 18 jaar hebben bij ons verschillende mogelijkheden om hun pad in of met dans verder te ontwikkelen. 

Wil jij jouw dansmakerskant ontwikkelen? Dan is SKVR Dansmakers iets voor jou! Je werkt met jouw danscoach aan diverse choreografieën, treed minimaal zes keer per jaar op en werkt vaak samen met professionele dansgezelschappen uit Rotterdam. Lees hier meer over SKVR Dansmakers.

Wil je onderzoeken wat dans voor jou in de toekomst kan betekenen? De SKVR TalentenRoute geeft je deze ruimte. Jouw persoonlijke route wordt helemaal op maat gemaakt in overleg met je docente, Inge de Peinder. De TalentenRoute is wat jij er van maakt! Lees hier meer over de SKVR TalentenRoute.

Voor de 50-plusser hebben we speciale danslessen. Deze zijn in grote lijnen gericht op vier belangrijke doelen:

  • het onderhouden van de gezondheid en fysieke mogelijkheden, zoals souplesse, kracht, een goede houding en coördinatie, in dit geval volgens de principes van het klassiek ballet;
  • het stimuleren van mentale en cognitieve vermogens doordat er nieuwe ervaringen opgedaan worden;
  • het beleven van dans als kunstvorm, die nauw verweven is met andere kunstdisciplines zoals bijv. muziek;
  • dansplezier.

Deze lessen ondersteunen het project Time to Dance, dat als doel heeft zo veel mogelijk 50 plussers aan het bewegen te krijgen. Dit doen wij door op wijklocaties laagdrempelige lessen aan te beiden voor kwetsbare senioren. De gelden van onze 50 plus danslessen gaan direct naar het project Time to Dance.

Bekijk hier het aanbod voor de lessen 50 plus.

Voor jongeren die graag willen dansen in een danscrew op hun school of wijk bieden we speciale dansprojecten. Met het project Challenge010 op school kunnen jongeren laagdrempelig kennismaken met dans en gaan zij de uitdaging aan om de beste danscrew van de stad te worden en hun persoonlijke grenzen te verleggen. Lees hier meer over Challenge010.

Aansluitend kunnen jongeren deelnemen aan Make You Move On. Dansen in een team, intensief samenwerken met andere dansers, vaak optreden en meedoen aan wedstrijden vormen de basis van deze danslessen. Lees hier meer over Make You Move On.

Onze Dans cursussen