Beroepsvaardigheden en LOB
Voortgezet Onderwijs

  • leer praktische vaardigheden gericht op de beroepspraktijk
  • in een creatieve setting werken aan houding en reflectie
  • maak kennis met kunstenaars en hun werkomgeving
Het is goed dat de leerlingen ook weten hoe ze hun creativiteit in kunnen zetten
mentor VMBO leerjaar 3

Met een diploma alleen heb je nog geen toegang tot de arbeidsmarkt of een vervolgopleiding. Je brede ontwikkeling, vaardigheden en competenties worden steeds belangrijker als je goed voor de dag wilt komen. De arbeidsmarkt verandert snel en van medewerkers wordt een flexibele houding gevraagd. Door gericht te werken aan loopbaancompetenties en te reflecteren op gedrag en voorkomen kunt u uw leerlingen ondersteunen in het ontwikkelen van een arbeidsidentiteit. Daarmee kunnen zij zelf sturing geven aan hun loopbaan. Van het vormgeven van je CV tot een prettig gesprek met je leidinggevende, in onze workshops werken we aan vaardigheden waar je verder mee komt. Wij doen dat uiteraard in de creatieve setting die u van ons gewend bent en maken daarbij gebruik van technieken uit bijvoorbeeld Theater, Vormgeving en Schrijven.

Hoe werkt een kunstenaar? Welke opleiding heeft hij gedaan en verdient hij eigenlijk wel genoeg geld om rond te komen? In onze workshops binnen het thema Loopbaanorientatie mogen alle vragen gesteld worden. Terwijl de klas creatief aan de slag gaat vertelt de kunstenaar hoe hij te werk gaat en welke keuzes hij maakt. Met deze workshops combineert u Loopbaanorientatie met creatieve leerdoelen.

Workshops en Lessenseries

Present

Workshop van 2 uur,
voor alle leerjaren en niveaus

Leer overtuigend presenteren en spreken voor een groep. Deze theaterworkshop geeft leerlingen inzicht in hun persoonlijke presentatie en maakt hen bewust van hun uitstraling en voorkomen.

Volledige Omschrijving
Elevator Pitch – Presenteer jezelf!

Workshop van 2 uur,
voor alle leerjaren en niveaus

Op creatieve wijze verwoorden én verbeelden leerlingen wie ze zijn en waar ze voor staan. Vervolgens brengen ze dat enthousiast en overtuigend over voor een publiek.

Volledige omschrijving
Argument - Leren debatteren

Workshop van 2 uur,
vanaf het derde leerjaar, alle niveaus


Leerlingen gaan met elkaar in debat over actuele onderwerpen. Je eigen mening goed verwoorden is hierbij even belangrijk als respect opbrengen voor de mening van de ander.

Volledige omschrijving
What's new(s)?

Workshop van 2 uur,
voor alle leerjaren en niveaus

Kennismaken met het beroep van Journalist.
Wat is ‘nieuws’ en hoe wordt het gemaakt? Leerlingen ontdekken het verschil tussen feiten en meningen én leren hoe zij zelf nieuws kunnen maken

Volledige omschrijving
Sieraad smeden

Workshop van 2,5 uur
voor alle leerjaren en niveaus


Maak kennis met het beroep van Edelsmit 
Onder leiding van een fijnsmeed kunstenaar maken uw leerlingen hun eigen unieke ring naar eigen ontwerp

Volledige omschrijving
Pinhole Fotografie

Workshop van 2 uur
voor alle leerjaren en niveaus


Kennis maken met het beroep van Fotograaf. Uw leerlingen maken een eigen pinhole foto (een foto met een tot camera omgebouwd verfblikje) en ontwikkelen deze in een echte doka.

volledige omschrijving
Dans-Choreo

Workshop van 1,5 uur of
lessenserie van 4 lessen van 1,5 uur
voor alle leerjaren en niveaus

Kennismaken met de beroepen Danser en Choreograaf. 
Uw leerlingen worden uitgedaagd het creatieve proces van een choreograaf door te maken en vervolgens in de rol van danser te stappen.

Volledige Omschrijving