Beroepsvaardigheden en LOB
Voortgezet Onderwijs

  • leer praktische vaardigheden gericht op de beroepspraktijk
  • in een creatieve setting werken aan houding en reflectie
  • maak kennis met kunstenaars en hun werkomgeving
Het is goed dat de leerlingen ook weten hoe ze hun creativiteit in kunnen zetten
mentor VMBO leerjaar 3

Met een diploma alleen heb je nog geen toegang tot de arbeidsmarkt of een vervolgopleiding. Je brede ontwikkeling, vaardigheden en competenties worden steeds belangrijker als je goed voor de dag wilt komen. De arbeidsmarkt verandert snel en van medewerkers wordt een flexibele houding gevraagd. Door gericht te werken aan loopbaancompetenties en te reflecteren op gedrag en voorkomen kunt u uw leerlingen ondersteunen in het ontwikkelen van een arbeidsidentiteit. Daarmee kunnen zij zelf sturing geven aan hun loopbaan. Van het vormgeven van je CV tot een prettig gesprek met je leidinggevende, in onze workshops werken we aan vaardigheden waar je verder mee komt. Wij doen dat uiteraard in de creatieve setting die u van ons gewend bent en maken daarbij gebruik van technieken uit bijvoorbeeld Theater, Vormgeving en Schrijven.

Hoe werkt een kunstenaar? Welke opleiding heeft hij gedaan en verdient hij eigenlijk wel genoeg geld om rond te komen? In onze workshops binnen het thema Loopbaanorientatie mogen alle vragen gesteld worden. Terwijl de klas creatief aan de slag gaat vertelt de kunstenaar hoe hij te werk gaat en welke keuzes hij maakt. Met deze workshops combineert u Loopbaanorientatie met creatieve leerdoelen.

Workshops en Lessenseries

Present
Present

Workshop van 2 uur,
voor alle leerjaren en niveaus

Leer overtuigend presenteren en spreken voor een groep. Deze theaterworkshop geeft leerlingen inzicht in hun persoonlijke presentatie en maakt hen bewust van hun uitstraling en voorkomen.

Lees meer
Elevator Pitch – Presenteer jezelf!
Elevator Pitch – Presenteer jezelf!

Workshop van 2 uur,
voor alle leerjaren en niveaus

Op creatieve wijze verwoorden én verbeelden leerlingen wie ze zijn en waar ze voor staan. Vervolgens brengen ze dat enthousiast en overtuigend over voor een publiek.

Lees meer
Argument - Leren debatteren
Argument - Leren debatteren

Workshop van 2 uur,
vanaf het derde leerjaar, alle niveaus

Leerlingen gaan met elkaar in debat over actuele onderwerpen. Je eigen mening goed verwoorden is hierbij even belangrijk als respect opbrengen voor de mening van de ander.

Lees meer
What's new(s)?
What's new(s)?

Workshop van 2 uur,
voor alle leerjaren en niveaus

Kennismaken met het beroep van Journalist.
Wat is ‘nieuws’ en hoe wordt het gemaakt? Leerlingen ontdekken het verschil tussen feiten en meningen én leren hoe zij zelf nieuws kunnen maken

Lees meer
Write it up
Write it up

Workshop van 2 uur of lessenserie van 2, 3 of 4 workshops, voor alle niveaus
 

Write it up is een creatieve kijk op zakelijke teksten. Leerlingen werken aan cv’s, sollicitatiebrieven en formuleren hun toekomstdroom

Lees meer
Pinhole Fotografie
Pinhole Fotografie

Workshop van 2 uur
voor alle leerjaren en niveaus

Kennis maken met het beroep van Fotograaf. Jouw leerlingen maken een eigen pinhole foto (een foto met een tot camera omgebouwd verfblikje) en ontwikkelen deze in een echte doka.

Lees meer

Informatie en Boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320) of mail (onderwijs@skvr.nl) ons, dan helpt Lital je verder. Contactformulier gebruiken mag ook.