De kunst van de dialoog

Workshop van 2 uur

Leerlingen nemen in deze workshop hun vaardigheden als open gesprekspartner onder de loep.

 

«Terug naar vorige pagina

In een tijd waar maatschappelijk zoveel gaande is, is met elkaar hierover kunnen praten en met de ander verbinden een kunst. Kun je nieuwsgierig blijven in het gesprek? Echt naar de ander luisteren en je eigen mening even opzij zetten? Een verbinding maken die recht doet aan onze verschillen en overeenkomsten/ Maar hoe doe je dat? 
De leerlingen/studenten een goed en verdiepend gesprek te voeren aan de hand van theatrale opdrachten. Een mix van psychologie, filosofie en theater.

  • Aan de hand van de stellingen in gesprek te gaan: kan je je voorstellen dat iemand deze overtuiging heeft? 
  • Verschil te zien tussen wat je ziet en wat je interpreteert, 
  • Een open luisterhouding te ontwikkelen door antwoord niet voor lief te nemen en door te vragen. 

Daarmee leren ze invloed te hebben op de loop van een gesprek. Theater leert de leerlingen probleemoplossend en zelfstandig te denken, hun sociale vaardigheden te ontwikkelen, samen te werken en om te gaan met verantwoordelijkheid. Daarnaast maakt theater bewust van het vermogen tot zelfsturing en flexibiliteit.

Doelgroep alle leerjaren en niveaus MBO en VO
Locatie bij SKVR of op school
Duur 2 uur
Kosten Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.
Groepsgrootte maximaal 15

Welke workshop past bij jouw leerlingen?

Rhythm of the Roots
Rhythm of the Roots

Lessenserie dans of theater van 2 x 1,5 uur voor alle leerjaren en niveaus.

Door middel van dans of theater worden studenten bewust van culturele toe-eigening. Ze leren het bij zichzelf en anderen herkennen en krijgen de tools om met deze situaties om te gaan. 
Deze lessenserie is ontwikkeld door makers: Yanira Gefferie en Robin Tinkhof

Lees verder
Gesprekken voeren
Gesprekken voeren

Workshop van 2 uur
(ook mogelijk in het engels)

Studenten nemen in deze workshop hun vaardigheden als gesprekspartner onder de loep. Met theatertechnieken wordt ingezoomd op verbaal en non-verbaal gedrag van de studenten om ze meer inzicht te geven in hun eigen gespreksvaardigheid.

Lees verder
Niet tuchten
Niet tuchten

Online voorstelling en workshop van 1,5 uur voor alle leerjaren en niveaus

Interactieve voorstelling van het Rotterdams Wijktheater over acht jongens. Zij proberen hun plek te vinden op straat. Regelmatig staan ze hierbij voor heftige dilemma’s. Je leerlingen worden via hun eigen telefoon actief betrokken in het verhaal. In de theaterworkshop en gesprek na afloop staat het maken van keuzes centraal.

Lees verder

Informatie en boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320), mail (onderwijs@skvr.nl) of gebruik het contactformulier. Laura helpt je graag verder.