Niet Tuchten

Online voorstelling en workshop van 1,5 uur voor alle leerjaren en niveaus

Interactieve voorstelling over acht jongens. Zij proberen hun plek te vinden op straat. Regelmatig staan ze hierbij voor heftige dillema’s. De studenten worden via hun eigen telefoon actief betrokken in het verhaal. In de theaterworkshop en gesprek na afloop staat het maken van keuzes centraal.

«Terug naar vorige pagina

De interactieve voorstelling ‘Niet Tuchten’ neemt je studenten op unieke en indringende wijze mee in het leven van acht jongens. Zij proberen ieder vanuit hun eigen kwetsbare thuissituaties een plek te vinden op straat. Hierbij komen ze voor heftige dillema’s te staan. De voorstelling is gebaseerd op de verhalen van gedetineerde jongeren. Tip: Bekijk ook de trailer onder het tabblad hiernaast.

“Ik zeg eerlijk, deze is wel een belangrijke. Denk goed na voordat je deze kiest”. 

De studenten volgen het verhaal via hun eigen telefoon. Ze krijgen een link opgestuurd en komen terecht in een fictief Whatsapp-gesprek waarin de verteller Patrick hen direct aanspreekt. Dan gaat de telefoon en begint de voorstelling. Tijdens de voorstelling zijn er meerdere keuzemomenten waarbij de druk van de straat voelbaar is. De leerling wordt steeds gevraagd de keuze te maken.

Workshop
Na afloop gaan de studenten in de online theaterworkshop actief aan de slag met de dillema’s uit de voorstelling en worden de thema’s uit de voorstelling besproken. We gebruiken hierbij theateropdrachten en de 'over de streep' werkvorm. De eigen inbreng en ideeën van de leerlingen staan centraal.  

Rotterdams Wijktheater
De voorstelling is gemaakt door het Rotterdams Wijktheater. Regisseur Hans Lein en theatermaker Patrick Ribeiro deden vooronderzoek in een jeugdgevangenis en spraken daar met gedetineerde jongeren. 

Logo_RotterdamsWijkTheater

Theater leert de studenten creatief en innovatief te denken, hun sociale vaardigheden te ontwikkelen en om te gaan met verantwoordelijkheid. Daarnaast maakt theater bewust van het vermogen tot zelfsturing en flexibiliteit.

Voorstelling (online)
Kosten: Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.  

Workshop (online)
Doelgroep: alle niveaus
Locatie: online
Duur: 1,5 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het regulier  tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.
Groepsgrootte: maximaal 15

Informatie en boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320), mail (onderwijs@skvr.nl) of gebruik het contactformulier. Laura helpt je graag verder.