Striptekenen

Workshop van 2 uur of lessenserie van 4 x 2 uur voor alle leerjaren en niveaus incl. praktijkonderwijs

In deze lessenserie en workshop gaan jouw leerlingen striptekenen. Ze maken een strip van een leuk of spannend verhaal of tekenen zichzelf als super-stripheld.

«Terug naar vorige pagina

Gaat de superheld de schurk te lijf? Of wordt de hoofdpersoon verliefd op een onbereikbaar persoon? Vrijwel ieder onderwerp is een mogelijk uitgangspunt voor het maken van een strip: een spannend verhaal uit de geschiedenisles, een scène uit een film of een situatie die de leerling zelf heeft meegemaakt.

In de lessenserie en de workshop ontdekken jouw leerlingen hoe ze de karaktertrekken van een hoofdpersoon tekenen. Dat kunnen ze ook zelf zijn. De SKVR docent leert hen hoe ze op papier verbeelden wat de hoofdpersonen doen om te bereiken wat ze willen. Je leerlingen bedenken het allemaal zelf .

De leerlingen ervaren hoe ze een kort verhaal kunnen vertellen en verbeelden. Ze kunnen een strip bedenken en een verhaal verwerken in plat vlak. Tijdens de workshop maken de leerlingen zich verschillende striptekentechnieken eigen. Door vanuit de eigen verbeelding een stripverhaal te bedenken en te tekenen wordt de vaardigheid creativiteit aangesproken.

In de lessenserie diepen de leerlingen het karakter verder uit en is er meer aandacht voor verschillende houdingen en standpunten.

Workshop
Doelgroep: alle leerjaren en niveaus, ook geschikt voor praktijkonderwijs
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.
Groepsgrootte: maximaal 15 (meerdere groepen per keer mogelijk)

Lessenserie     
Doelgroep: alle leerjaren en niveaus, ook geschikt voor praktijkonderwijs
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 4 x 2 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.
Groepsgrootte: maximaal 15 (meerdere groepen per keer mogelijk)        

Goed om te weten

Over de kosten 

Scholen binnen Rotterdam
Ons uurtarief is € 83,50. Dit is inclusief: voorbereiding, organisatie, materialen en afronding
Bij dit uurtarief gaan we uit van minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops of lessen uitgevoerd door dezelfde docent.
Voor ontwikkeling van een programma, wachttijd voor de docent en overige werkzaamheden betaal je extra. 
Neem contact met ons op. We doen je graag een voorstel.


Scholen buiten Rotterdam
Bevindt jouw school zich buiten de gemeente Rotterdam? Helaas kunnen we de komende periode geen nieuwe aanvragen meer aannemen. 
 

Informatie en Boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320) of mail (onderwijs@skvr.nl) ons, dan helpen we je graag verder. Contactformulier gebruiken mag ook.