Street Art

Workshop van 2 uur
voor alle leerjaren en niveaus 


Leerlingen leren in deze workshop over (het ontstaan van) de verschillende stromingen Street-art, Stencil-art en Graffiti. Ze maken zelf ontwerpen en denken na over de relevantie van kunst in de openbare ruimte.

«Terug naar vorige pagina

Leerlingen maken kennis met Street-Art, Stencil-Art en Graffiti. Ze leren over het ontstaan van deze kunstuiting en de verschillende stromingen. Bekende namen als de Rotterdamse TelmoMiel en Lastplak en de Britse Banksy zullen daarbij zeker niet ontbreken!

Jouw leerlingen leren verschillende (stencil)technieken beheersen, ontwerpen en denken na over de relevantie van kunst in de openbare ruimte. Ze denken na over kleurkeuzes en vormentaal. Ze maken verschillende ontwerpen en met spuitbussen op waterbasis maken je leerlingen echte Street-Art.
 

In deze workshop komen sociale en culturele vaardigheden aan bod door de relatie die deze kunstuiting legt met de buitenruimte en de buurt.

Leerlingen worden aan het denken gezet over de betekenis van en het maken van kunst in de buitenruimte. Ze leren bovendien wat er allemaal bij komt kijken. Ze leren ontwerpen en presenteren. 

Doelgroep: alle leerjaren en niveaus, ook geschikt voor het praktijkonderwijs
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het intensief tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.  
Groepsgrootte: maximaal aantal deelnemers 15, meerdere groepen per keer mogelijk

Goed om te weten

Over de kosten 

Scholen binnen Rotterdam
Ons uurtarief is € 83,50. Dit is inclusief: voorbereiding, organisatie, materialen en afronding
Bij dit uurtarief gaan we uit van minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops of lessen uitgevoerd door dezelfde docent.
Voor ontwikkeling van een programma, wachttijd voor de docent en overige werkzaamheden betaal je extra. 
Neem contact met ons op. We doen je graag een voorstel.


Scholen buiten Rotterdam
Bevindt jouw school zich buiten de gemeente Rotterdam? Helaas kunnen we de komende periode geen nieuwe aanvragen meer aannemen. 
 

Informatie en Boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320) of mail (onderwijs@skvr.nl) ons, dan helpt Lital je verder. Contactformulier gebruiken mag ook.