Professionalisering
Voortgezet Onderwijs

  • Vergroot je eigen vaardigheden
  • Verbind kunst met reguliere lessen
  • Boek een creatieve workshop voor het hele team
Met deze kennis kan ik eenvoudig variëren in mijn lessen
Docent Voortgezet Onderwijs

Wat will je leren?

Geef jouw leerlingen nieuwe energie met de SKVR Appetizer Theater. Appetizers zijn korte energizers, spelopdrachten die concentratie verhogen, samenwerkingsopdrachten en snelle kunstopdrachten die een nieuw thema aankondigen of afronden. Een SKVR vakdocent leert je de appetizers aan zodat je zelf in staat bent ze toepassen in jouw lessen. De duur van de oefeningen varieert van 5 tot 15 minuten en bijna iedere oefening is aan te passen aan een thema.

De workshop is ook goed in te zetten als creatieve activiteit op een teamdag. Alle deelnemers ontvangen na afloop een praktische hand out voor gebruik in de eigen lespraktijk. 

Met of zonder leerlingen aan de slag
Wij komen graag bij je op school. De kunstvakdocent verzorgt de workshop in de klas. Zo wordt direct in de praktijksituatie gewerkt en raken de leerlingen al bekend met de oefeningen. Of kies voor de mogelijkheid om met (een deel van) het leerkrachten/docententeam de workshop te volgen. Een creatieve  aanvulling voor een studiedag of waardevolle investering in de vaardigheden van het team.

Workshop voor 1 leerkracht en 1 klas
Duur: 1 uur
Kosten: € 60,- (bij minimale afname van twee aansluitende workshops van dezelfde discipline)
Locatie: op school

Workshop leerkrachtenteam (max. 15 deelnemers)
Duur: 2 uur
Kosten: € 250,-
Locatie: op school of in overleg op de locatie van uw keuze

Iedere workshop behandelt één van de disciplines, wilt je aan de slag met meer disciplines? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Heb je er behoefte aan om binnen het team de vaardigheden in een bepaalde kunstdiscipline te versterken? Of wil je als team zelf een van onze lessen ervaren door de ogen van een leerlingen? Je kunt in principe elke workshop of lessenserie af nemen. Aanpassen naar jouw wens is mogelijk in overleg. 

Voor lessen aan docenten kunnen we onze gemeentelijke subsidie niet inzetten. Hierdoor werken we met andere tarieven dan je bij de activiteiten voor leerlingen ziet. We maken graag een offerte voor je. Neem contact met ons op.
 

Veel van onze workshops zijn ook geschikt als ontspannende activiteit op een teamdag. Leer elkaar op een andere manier kennen tijdens een vrolijke workshop Theatersport. Ga met elkaar de stad in met een fotowandeling of vorm met elkaar een meerstemmig en harmonieus koor. 

Voor lessen aan docenten kunnen we onze gemeentelijke subsidie niet inzetten. Hierdoor werken we met andere tarieven dan je  bij de activiteiten voor leerlingen ziet. We maken graag een offerte voor je. Neem contact met ons op.

Wilt je zelf aan de slag in een van de andere kunstdisciplines? Zoekt je naar een manier om kunstvakken te verbinden aan de reguliere vakken? Wij denken graag met je mee, neem contact met ons op.

Goed om te weten

Over de kosten 

Scholen binnen Rotterdam
Ons uurtarief is € 83,50. Dit is inclusief: voorbereiding, organisatie, materialen en afronding
Bij dit uurtarief gaan we uit van minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops of lessen uitgevoerd door dezelfde docent.
Voor ontwikkeling van een programma, wachttijd voor de docent en overige werkzaamheden betaal je extra. 
Neem contact met ons op. We doen je graag een voorstel.


Scholen buiten Rotterdam
Bevindt jouw school zich buiten de gemeente Rotterdam? Helaas kunnen we de komende periode geen nieuwe aanvragen meer aannemen. 
 

Informatie en Boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320) of mail (onderwijs@skvr.nl) ons, dan helpen we je graag verder. Contactformulier gebruiken mag ook.