Rap

Workshop van 1,5 uur of
lessenserie van 6 x 1,5 uur
voor alle leerjaren en niveaus


Ritmegevoel, tekst en taal zijn de ingrediënten van deze inspirerende workshop. Jouw studenten schrijven en presenteren hun eigen rap.

«Terug naar vorige pagina

Tijdens deze lessenserie en workshop leren studenten de techniek van het schrijven en het presenteren van een rap. Ze gaan aan de slag met muziek en het schrijven van een persoonlijk tekst. Deze worden gecombineerd in een rap.

In de lessenserie wordt dieper ingegaan op het maken van de teksten. De vorm en de inhoud van de teksten worden uitgebreider behandeld, net als de muzikale mogelijkheden.

Thema invulling: Ik en Erasmus - voor niveau 2 t/m 4
Rap kan ook gegeven worden vanuit het thema 'Ik en Erasmus'. Geïnspireerd door een aantal spreuken van deze humanist gaan jouw studenten hun eigen gedachtegoed verwerken in een rap. Zo ontdekken zij dat hun gedachtegoed net zo belangrijk is als die van ieder ander. 
Meer over het thema 'Ik en Erasmus»

Door zelf een rap te schrijven en te presenteren werken de studenten aan de vaardigheden kritisch denken, creativiteit en sociale vaardigheden. Door kennis te maken met de hiphopcultuur werken ze aan culturele vaardigheden.

Workshop     
Doelgroep: alle leerjaren en niveaus
Locatie: school of een locatie van SKVR
Duur: 1,5 uur 
Kosten: Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder. 
Groepsgrootte: minimaal 5 en maximaal 15 

Lessenserie     
Doelgroep: alle leerjaren en niveaus
Locatie: school of een locatie van SKVR
Duur: 6 x 1,5 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder. 
Groepsgrootte: minimaal 5 en maximaal 15

Goed om te weten

Over de kosten 

Scholen binnen Rotterdam
Ons uurtarief is € 83,50. Dit is inclusief: voorbereiding, organisatie, materialen en afronding
Bij dit uurtarief gaan we uit van minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops of lessen uitgevoerd door dezelfde docent.
Voor ontwikkeling van een programma, wachttijd voor de docent en overige werkzaamheden betaal je extra. 
Neem contact met ons op. We doen je graag een voorstel.


Scholen buiten Rotterdam
Bevindt jouw school zich buiten de gemeente Rotterdam? Helaas kunnen we de komende periode geen nieuwe aanvragen meer aannemen. 
 

Informatie en boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320), mail (onderwijs@skvr.nl) of gebruik het contactformulier. Laura helpt je graag verder.