Rap

Workshop van 1,5 uur of
lessenserie van 6 x 1,5 uur
voor alle leerjaren en niveaus


Ritmegevoel, tekst en taal zijn de ingrediënten van deze inspirerende workshop. Jouw studenten schrijven en presenteren hun eigen rap.

«Terug naar vorige pagina

Tijdens deze lessenserie en workshop leren studenten de techniek van het schrijven en het presenteren van een rap. Ze gaan aan de slag met muziek en het schrijven van een persoonlijk tekst. Deze worden gecombineerd in een rap.

In de lessenserie wordt dieper ingegaan op het maken van de teksten. De vorm en de inhoud van de teksten worden uitgebreider behandeld, net als de muzikale mogelijkheden.

Thema invulling: Ik en Erasmus - voor niveau 2 t/m 4
Rap kan ook gegeven worden vanuit het thema 'Ik en Erasmus'. Geïnspireerd door een aantal spreuken van deze humanist gaan jouw studenten hun eigen gedachtegoed verwerken in een rap. Zo ontdekken zij dat hun gedachtegoed net zo belangrijk is als die van ieder ander. 
Meer over het thema 'Ik en Erasmus»

Door zelf een rap te schrijven en te presenteren werken de studenten aan de vaardigheden kritisch denken, creativiteit en sociale vaardigheden. Door kennis te maken met de hiphopcultuur werken ze aan culturele vaardigheden.

Workshop     
Doelgroep: alle leerjaren en niveaus
Locatie: school of een locatie van SKVR
Duur: 1,5 uur 
Kosten: Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder. 
Groepsgrootte: minimaal 5 en maximaal 15 

Lessenserie     
Doelgroep: alle leerjaren en niveaus
Locatie: school of een locatie van SKVR
Duur: 6 x 1,5 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder. 
Groepsgrootte: minimaal 5 en maximaal 15

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Over de kosten 

We rekenen voor onze workshops en lessenseries een regulier uurtarief van € 79,60 of een intensief uurtarief van € 83,50. Dit uurtarief is inclusief voorbereiding, organisatie en afronding en exclusief materiaalkosten. Waar materiaalkosten van toepassing zijn vermelden we dit in de tekst. Het uurtarief is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

Korting op het uurtarief
Een korting van € 19,50 op bovenstaande tarieven is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Aaneensluitend roosteren
SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan. Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

We brengen graag vrijblijvend een offerte uit. 

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

 

Informatie en boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer je graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor jouw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met je op.

Laura Goedee
Coördinator onderwijs

(Ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief al? Je kunt je hier aanmelden.)