Visual Storytelling: regisseur van je eigen verhaal

3 lessen van 120 minuten voor alle niveaus

De studenten maken een film waarin hun dromen en ambities centraal staan. Met behulp van de beeldtaal van film en het doorlopen van het maakproces krijgen ze de regie over hun eigen verhaal en leren zij gericht keuzes te maken.

«Terug naar vorige pagina

In deze lessenserie maken je studenten een film waarin hun persoonlijke verhaal centraal staat. De beeldtaal en werkwijze van het filmmaken worden ingezet om de studenten de handvatten te geven hun drijfveren, waardes, ambities en dromen te verwoorden. Zo krijgen de studenten op een creatieve wijze de regie over hun eigen verhaal en leren zij gericht keuzes te maken en deze te onderbouwen.  


Tijdens het maken van een film stelt een filmmaker zich telkens weer de vraag: "is dit het verhaal wat ik wil vertellen?’’. In deze lessenserie nemen we de studenten mee aan de hand van de 3 belangrijkste fases van het film maakproces: 

Het scenario
In deze fase gaan de studenten hun persoonlijke drijfveren, waardes, ambities of dromen concreet verwoorden. Dit vormt de basis voor het te filmen verhaal: het scenario.

De opnames 
Hoe breng je je verhaal in beeld: welk standpunt kies je? Wat plaats je in je kader en wat blijft buiten beeld? En hoelang duurt een shot? In deze fase werken de studenten samen aan de opnames van ieders filmverhaal. 

De montage 
De gemaakte opnames zijn het basismateriaal voor deze les. In de montage bepalen de studenten hoe hun verhaal gezien wordt door de kijker. Welke opnames gebruik je en welke juist niet? En maak je gebruik van van teksten of muziek om je verhaal te versterken? 

Visual storytelling laat de studenten ervaren hoe het is om op een creatieve wijze de regie over het eigen verhaal in handen te nemen. Deze lessen dragen daarmee bij aan het vermogen om bewuster en daarmee kritischer keuzes te maken. Bouwen aan zelfvertrouwen & vertrouwen in je eigen verhaal staan centraal.

Aanvullende informatie

  • De studenten werken tijdens de lessen zowel individueel als samen en reflecteren op elkaars werk.
  • Er wordt gebruik gemaakt van de eigen telefoon om te filmen en monteren.
  • Het is mogelijk om toe te werken naar een specifiek eindresultaat zoals een filmverhaal, video-cv of LinkedIn boodschap. Eventueel in combinatie met een gezamenlijke presentatie van de filmverhalen.
  • Het is mogelijk het aantal lessen uit te breiden. Er kan dan langer doorgewerkt worden binnen één of meerdere fases.

Doelgroep: alle niveaus 
Locatie: bij SKVR of op school
Duur:  3 lessen van 2 uur 
Kosten: Voor dit product hanteren we het regulier  tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.  
Materiaalkosten: Bij deze lessenserie worden mogelijk materiaalkosten gerekend.
Groepsgrootte: maximaal 15

 

Goed om te weten

Over de kosten 

We rekenen voor onze workshops en lessenseries een regulier uurtarief van € 79,60 of een intensief uurtarief van € 83,50. Dit uurtarief is inclusief voorbereiding, organisatie en afronding en exclusief materiaalkosten. Waar materiaalkosten van toepassing zijn vermelden we dit in de tekst. Het uurtarief is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

Korting op het uurtarief
Een korting van € 19,50 op bovenstaande tarieven is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Aaneensluitend roosteren
SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan. Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

We brengen graag vrijblijvend een offerte uit. 

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

 

Informatie en boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer je graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor jouw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met je op.

Laura Goedee
Coördinator onderwijs

(Ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief al? Je kunt je hier aanmelden.)