Masterclass Vloggen

Masterclass van 2 uur of lessenserie 2 x 2 uur voor alle leerjaren en niveaus

Een masterclass vloggen door jonge, inspirerende makers uit de wereld van mediaproductie en social media. Jouw studenten leren hun verhaal in een kort filmpje te vatten en krijgen inzicht in de mogelijkheden voor studie, beroep en persoonlijke online aanwezigheid.

De workshop sluit heel erg aan bij de belevingswereld van studenten
Christina Alonso Wulffele
Docent Zadkine Wentink Event Academy

Tijdens de SKVR masterclass vloggen krijgen jouw studenten les van Mascha Lange (presentator en video content creator), Zomayra Nouwen (YouTuber) of Emily van Heijningen-Koning (zakelijk vlogger). De masterclass helpt hen bij het ontwikkelen van ideeën voor hun eigen online aanwezigheid.

De studenten krijgen de volgende vraag voorgelegd: wat is jouw verhaal en hoe zorg je dat jouw boodschap goed overkomt? 

Aan het begin van de masterclass maken ze kennis met het werk van mediamakers en influencers. Zo krijgen ze een beter beeld van dit nieuwe werkveld en de mogelijkheden daarvan voor studie, beroep en hun persoonlijke online aanwezigheid.

Vervolgens is er aandacht voor het ontwikkelen van concepten voor online content. Afhankelijk van de beschikbaarheid van onze makers gaan ze aan de slag met het maken van korte filmpjes voor Instagram of het ontwikkelen van een concept voor een YouTube kanaal.

TIP: De masterclass vloggen is goed te combineren met de workshops Present en Argument.
 

Het maken en bedenken van concepten en filmpjes voor sociale media draagt bij aan de media kritische vaardigheden die tegenwoordig worden gevraagd, zowel op privé- als werkgebied.

Jouw studenten leren om op een creatieve en kritische wijze te kijken naar het beeld van zichzelf en dat van anderen. Ze worden zich bewust van hun rol als consument én die van producent: ze leren zelf bedenken wat ze wel en niet willen laten zien en wat ze daarmee willen vertellen. 

Masterclass 
Doelgroep: voor alle leerjaren en niveaus
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten: € 190,-  /  € 145,- (kortingstarief*)
Groepsgrootte: maximaal 15

Lessenserie   
Doelgroep: voor alle leerjaren en niveaus
Locatie: op school of bij SKVR
Duur: 2 x 2 uur
Kosten: € 380,-  /  € 290,- (kortingstarief*)                            
Groepsgrootte: maximaal 15

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Over de kosten 

We rekenen voor onze workshops en lessenseries een regulier uurtarief van € 79,60 of een intensief uurtarief van € 83,50. Dit uurtarief is inclusief voorbereiding, organisatie en afronding en exclusief materiaalkosten. Waar materiaalkosten van toepassing zijn vermelden we dit in de tekst. Het uurtarief is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

Korting op het uurtarief
Een korting van € 19,50 op bovenstaande tarieven is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Aaneensluitend roosteren
SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan. Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

We brengen graag vrijblijvend een offerte uit. 

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

 

Informatie en boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer je graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor jouw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met je op.

Laura Goedee
Coördinator onderwijs

(Ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief al? Je kunt je hier aanmelden.)