Masterclass Vloggen

Masterclass van 2 uur of lessenserie 2 x 2 uur voor alle leerjaren en niveaus

Een masterclass vloggen door jonge, inspirerende makers uit de wereld van mediaproductie en social media. Jouw studenten leren hun verhaal in een kort filmpje te vatten en krijgen inzicht in de mogelijkheden voor studie, beroep en persoonlijke online aanwezigheid.

De workshop sluit heel erg aan bij de belevingswereld van studenten
Christina Alonso Wulffele
Docent Zadkine Wentink Event Academy

Tijdens de SKVR masterclass vloggen krijgen jouw studenten les van Mascha Lange (presentator en video content creator), Zomayra Nouwen (YouTuber) of Emily van Heijningen-Koning (zakelijk vlogger). De masterclass helpt hen bij het ontwikkelen van ideeën voor hun eigen online aanwezigheid.

De studenten krijgen de volgende vraag voorgelegd: wat is jouw verhaal en hoe zorg je dat jouw boodschap goed overkomt? 

Aan het begin van de masterclass maken ze kennis met het werk van mediamakers en influencers. Zo krijgen ze een beter beeld van dit nieuwe werkveld en de mogelijkheden daarvan voor studie, beroep en hun persoonlijke online aanwezigheid.

Vervolgens is er aandacht voor het ontwikkelen van concepten voor online content. Afhankelijk van de beschikbaarheid van onze makers gaan ze aan de slag met het maken van korte filmpjes voor Instagram of het ontwikkelen van een concept voor een YouTube kanaal.

TIP: De masterclass vloggen is goed te combineren met de workshops Present en Argument.
 

Het maken en bedenken van concepten en filmpjes voor sociale media draagt bij aan de media kritische vaardigheden die tegenwoordig worden gevraagd, zowel op privé- als werkgebied.

Jouw studenten leren om op een creatieve en kritische wijze te kijken naar het beeld van zichzelf en dat van anderen. Ze worden zich bewust van hun rol als consument én die van producent: ze leren zelf bedenken wat ze wel en niet willen laten zien en wat ze daarmee willen vertellen. 

Masterclass 
Doelgroep: voor alle leerjaren en niveaus
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het intensief tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.
Groepsgrootte: maximaal 15

Lessenserie   
Doelgroep: voor alle leerjaren en niveaus
Locatie: op school of bij SKVR
Duur: 2 x 2 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het intensief tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.                           
Groepsgrootte: maximaal 15

Goed om te weten

Over de kosten 

Scholen binnen Rotterdam
Ons uurtarief is € 83,50. Dit is inclusief: voorbereiding, organisatie, materialen en afronding
Bij dit uurtarief gaan we uit van minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops of lessen uitgevoerd door dezelfde docent.
Voor ontwikkeling van een programma, wachttijd voor de docent en overige werkzaamheden betaal je extra. 
Neem contact met ons op. We doen je graag een voorstel.


Scholen buiten Rotterdam
Bevindt jouw school zich buiten de gemeente Rotterdam? Helaas kunnen we de komende periode geen nieuwe aanvragen meer aannemen. 
 

Informatie en boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320) of mail (onderwijs@skvr.nl) ons, of gebruik het contactformulier. Laura helpt je verder.