Striptekenen

Workshop van 2 uur of lessenserie van 4 x 2 uur voor alle leerjaren en niveaus

In deze lessenserie en workshop gaan jouw studenten striptekenen. Ze maken een strip over een leuk of spannend verhaal of tekenen zichzelf als super-stripheld.

«Terug naar vorige pagina
 

Gaat de superheld de schurk te lijf? Of wordt de hoofdpersoon verliefd op een onbereikbaar persoon? Vrijwel ieder onderwerp is een mogelijk uitgangspunt voor het maken van een strip: een spannend verhaal uit de geschiedenisles, een scène uit een film of een situatie die de student zelf heeft meegemaakt.

In de lessenserie en de workshop ontdekken jouw studenten hoe ze de karaktertrekken van een hoofdpersoon tekenen. Dat kunnen ze ook zelf zijn. De SKVR docent leert hen hoe ze op papier verbeelden wat de hoofdpersonen doen om te bereiken wat ze willen. Je leerlingen bedenken het allemaal zelf.

In de lessenserie diepen de studenten het karakter verder uit en is er meer aandacht voor verschillende houdingen en standpunten.

De studenten ervaren hoe ze een kort verhaal kunnen vertellen en verbeelden. Ze kunnen een strip bedenken en een verhaal verwerken in plat vlak. De studenten hebben zich verschillende striptekentechnieken eigen gemaakt. Door vanuit de eigen verbeelding een stripverhaal te bedenken en te tekenen wordt de vaardigheid creativiteit aangesproken.

Workshop
Doelgroep: alle leerjaren en niveaus
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.
Materiaalkosten: Bij deze workshop worden materiaalkosten gerekend.
Groepsgrootte: maximaal 15 (meerdere groepen per keer mogelijk)

Lessenserie
Doelgroep: alle leerjaren en niveaus
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 4 x 2 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.
Materiaalkosten: Bij deze lessenserie worden materiaalkosten gerekend.  
Groepsgrootte: maximaal 15 (meerdere groepen per keer mogelijk)     

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Over de kosten 

We rekenen voor onze workshops en lessenseries een regulier uurtarief van € 79,60 of een intensief uurtarief van € 83,50. Dit uurtarief is inclusief voorbereiding, organisatie en afronding en exclusief materiaalkosten. Waar materiaalkosten van toepassing zijn vermelden we dit in de tekst. Het uurtarief is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

Korting op het uurtarief
Een korting van € 19,50 op bovenstaande tarieven is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Aaneensluitend roosteren
SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan. Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

We brengen graag vrijblijvend een offerte uit. 

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

 

Informatie en boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer je graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor jouw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met je op.

Laura Goedee
Coördinator onderwijs

(Ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief al? Je kunt je hier aanmelden.)