Street Art

Workshop van 2 uur voor alle leerjaren en niveaus

Jouw studenten leren in deze workshop over (het ontstaan van) de verschillende stromingen Street-art, Stencil-art en Graffiti. Ze maken zelf ontwerpen en denken na over de relevantie van kunst in de openbare ruimte.

«Terug naar vorige pagina

Studenten maken kennis met Street-Art, Stencil-Art en Graffiti. Ze leren over het ontstaan van deze kunstuiting en de verschillende stromingen. Bekende namen als de Rotterdamse TelmoMiel en Lastplak en de Britse Banksy zullen daarbij zeker niet ontbreken!

Jouw studenten leren verschillende (stencil)technieken beheersen, ontwerpen en denken na over de relevantie van kunst in de openbare ruimte. Ze denken na over kleurkeuzes en vormentaal. Ze maken verschillende ontwerpen en met spuitbussen op waterbasis maken je leerlingen echte Street-Art.

In deze workshop komen sociale en culturele vaardigheden aan bod door de relatie die deze kunstuiting legt met de buitenruimte en de buurt.

Studenten worden aan het denken gezet over de betekenis van en het maken van kunst in de buitenruimte. Ze leren bovendien wat er allemaal bij komt kijken. Ze leren ontwerpen en presenteren. 

Doelgroep: alle leerjaren en niveaus
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het intensief tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.
Materiaalkosten: Bij deze workshop worden materiaalkosten gerekend.
Optioneel bij te leveren tegen meerprijs: een papieren of canvas ondergrond.
Groepsgrootte: maximaal 15 (meerdere groepen per keer mogelijk)

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Over de kosten 

We rekenen voor onze workshops en lessenseries een regulier uurtarief van € 79,60 of een intensief uurtarief van € 83,50. Dit uurtarief is inclusief voorbereiding, organisatie en afronding en exclusief materiaalkosten. Waar materiaalkosten van toepassing zijn vermelden we dit in de tekst. Het uurtarief is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

Korting op het uurtarief
Een korting van € 19,50 op bovenstaande tarieven is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Aaneensluitend roosteren
SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan. Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

We brengen graag vrijblijvend een offerte uit. 

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

 

Informatie en boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer je graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor jouw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met je op.

Laura Goedee
Coördinator onderwijs

(Ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief al? Je kunt je hier aanmelden.)