Modelboetseren

Workshop van 2 uur voor alle leerjaren en niveaus

In deze workshop werken jouw studenten aan een beeld naar levend model. Al kijkend en onderzoekend krijgen ze meer inzicht in het verbeelden van een model, leren ze werken met verhoudingen en ontwikkelen ze ruimtelijk gevoel.

«Terug naar vorige pagina

In deze workshop werken jouw studenten aan een beeld naar levend, gekleed model. Dit kan in klei maar eventueel ook met was of plasticine.

Ze starten met korte schetsopdrachten in klei en werken toe naar een eindmodel. Al kijkend en onderzoekend krijgen de studenten meer inzicht in het verbeelden van een model, leren ze werken met verhoudingen en ontwikkelen ze een ruimtelijk gevoel.

De beelden worden in de oven bij SKVR afgebakken.

In deze workshop komen probleemoplossende vaardigheden aan bod, doordat studenten wat ze zien, driedimensionaal moeten overbrengen naar klei.

Ze leren verschillende materialen en technieken op juiste wijze te gebruiken. Studenten kijken en observeren en kunnen dit vertalen naar een driedimensionaal vlak. Daarnaast kunnen ze verhoudingen en diepte inschatten.

Doelgroep: alle leerjaren en niveaus
Locatie: bij SKVR
Duur: 2 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het intensief tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.
Materiaalkosten: Bij deze workshop worden materiaalkosten gerekend.  
Groepsgrootte: maximaal 15 (meerdere groepen per keer mogelijk)
Goed om te weten: de beelden kunnen na het drogen en bakken (+/- 3 weken) worden opgehaald bij SKVR.

* Kortingstarief geldt alleen voor Rotterdamse scholen.

Goed om te weten

Over de kosten 

We rekenen voor onze workshops en lessenseries een regulier uurtarief van € 79,60 of een intensief uurtarief van € 83,50. Dit uurtarief is inclusief voorbereiding, organisatie en afronding en exclusief materiaalkosten. Waar materiaalkosten van toepassing zijn vermelden we dit in de tekst. Het uurtarief is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

Korting op het uurtarief
Een korting van € 19,50 op bovenstaande tarieven is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Aaneensluitend roosteren
SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan. Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

We brengen graag vrijblijvend een offerte uit. 

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

 

Informatie en boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer je graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor jouw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met je op.

Laura Goedee
Coördinator onderwijs

(Ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief al? Je kunt je hier aanmelden.)