Modelboetseren

Workshop van 2 uur voor alle leerjaren en niveaus

In deze workshop werken jouw studenten aan een beeld naar levend model. Al kijkend en onderzoekend krijgen ze meer inzicht in het verbeelden van een model, leren ze werken met verhoudingen en ontwikkelen ze ruimtelijk gevoel.

«Terug naar vorige pagina

In deze workshop werken jouw studenten aan een beeld naar levend, gekleed model. Dit kan in klei maar eventueel ook met was of plasticine.

Ze starten met korte schetsopdrachten in klei en werken toe naar een eindmodel. Al kijkend en onderzoekend krijgen de studenten meer inzicht in het verbeelden van een model, leren ze werken met verhoudingen en ontwikkelen ze een ruimtelijk gevoel.

De beelden worden in de oven bij SKVR afgebakken.

In deze workshop komen probleemoplossende vaardigheden aan bod, doordat studenten wat ze zien, driedimensionaal moeten overbrengen naar klei.

Ze leren verschillende materialen en technieken op juiste wijze te gebruiken. Studenten kijken en observeren en kunnen dit vertalen naar een driedimensionaal vlak. Daarnaast kunnen ze verhoudingen en diepte inschatten.

Doelgroep: alle leerjaren en niveaus
Locatie: bij SKVR
Duur: 2 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het intensief tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.
Groepsgrootte: maximaal 15 (meerdere groepen per keer mogelijk)
Goed om te weten: de beelden kunnen na het drogen en bakken (+/- 3 weken) worden opgehaald bij SKVR.

Goed om te weten

Over de kosten 

Scholen binnen Rotterdam
Ons uurtarief is € 83,50. Dit is inclusief: voorbereiding, organisatie, materialen en afronding
Bij dit uurtarief gaan we uit van minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops of lessen uitgevoerd door dezelfde docent.
Voor ontwikkeling van een programma, wachttijd voor de docent en overige werkzaamheden betaal je extra. 
Neem contact met ons op. We doen je graag een voorstel.


Scholen buiten Rotterdam
Bevindt jouw school zich buiten de gemeente Rotterdam? Helaas kunnen we de komende periode geen nieuwe aanvragen meer aannemen. 
 

Informatie en boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320), mail (onderwijs@skvr.nl) of gebruik het contactformulier. Laura helpt je graag verder.