Meestervervalsers

Workshop van 2 uur voor alle leerjaren en niveaus

Oog in oog met het echte meesterwerk dringt de vraag zich op: ‘Heb ik de meester kunnen evenaren?’ In deze workshop maken jouw studenten een vervalsing van een meesterwerk uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen.

«Terug naar vorige pagina

Aan de hand van reproducties uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen, schilderen studenten in kleine teams een kunstwerk naar keuze na. Het juiste plan van aanpak, de taakverdeling en inzet van ieders talent zijn cruciaal in deze ‘schilderstrijd’.

Vooraf beschouwen en bespreken de studenten de verschillende kunstenaars, kenmerkende stijlen en gebruikte technieken van de te kopiëren kunstwerken. Als ‘experts’ lichten de studenten na afloop zelf hun eigen ervaringen en ontdekkingen rondom het meesterwerk toe. 

In deze workshop werken studenten aan de 21e eeuwse vaardigheid samenwerken door in kleine groepjes aan een vervalsing te werken.

Ze leren om gezamenlijk een meesterwerk te vervalsen. Dat vereist een plan van aanpak én goede samenwerking. De studenten kijken naar kleurgebruik, compositie en onderwerp en benoemen wat ze zien. Ook kunnen ze elkaar feedback geven.

Doelgroep: mbo
Locatie: Bij SKVR 
Duur: 2 uur
Kosten: Kosten:  € 250,-  /  € 205,- (kortingstarief*)
Groepsgrootte: maximaal 15 (meerdere groepen per keer mogelijk)

Voorheen werd deze workshop ook aangeboden op locatie in museum Boijmans Van Beuningen. Het museum is langdurig gesloten voor renovatie, waardoor deze optie is komen te vervallen.

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Over de kosten 

We rekenen voor onze workshops en lessenseries een regulier uurtarief van € 79,60 of een intensief uurtarief van € 83,50. Dit uurtarief is inclusief voorbereiding, organisatie en afronding en exclusief materiaalkosten. Waar materiaalkosten van toepassing zijn vermelden we dit in de tekst. Het uurtarief is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

Korting op het uurtarief
Een korting van € 19,50 op bovenstaande tarieven is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Aaneensluitend roosteren
SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan. Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

We brengen graag vrijblijvend een offerte uit. 

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

 

Informatie en boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer je graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor jouw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met je op.

Laura Goedee
Coördinator onderwijs

(Ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief al? Je kunt je hier aanmelden.)