Meestervervalsers

Workshop van 2 uur voor alle leerjaren en niveaus

Oog in oog met het echte meesterwerk dringt de vraag zich op: ‘Heb ik de meester kunnen evenaren?’ In deze workshop maken jouw studenten een vervalsing van een meesterwerk uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen.

«Terug naar vorige pagina

Aan de hand van reproducties uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen, schilderen studenten in kleine teams een kunstwerk naar keuze na. Het juiste plan van aanpak, de taakverdeling en inzet van ieders talent zijn cruciaal in deze ‘schilderstrijd’.

Vooraf beschouwen en bespreken de studenten de verschillende kunstenaars, kenmerkende stijlen en gebruikte technieken van de te kopiëren kunstwerken. Als ‘experts’ lichten de studenten na afloop zelf hun eigen ervaringen en ontdekkingen rondom het meesterwerk toe. 

In deze workshop werken studenten aan de 21e eeuwse vaardigheid samenwerken door in kleine groepjes aan een vervalsing te werken.

Ze leren om gezamenlijk een meesterwerk te vervalsen. Dat vereist een plan van aanpak én goede samenwerking. De studenten kijken naar kleurgebruik, compositie en onderwerp en benoemen wat ze zien. Ook kunnen ze elkaar feedback geven.

Doelgroep: mbo
Locatie: Bij SKVR 
Duur: 2 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het intensief tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.
Groepsgrootte: maximaal 15 (meerdere groepen per keer mogelijk)

Voorheen werd deze workshop ook aangeboden op locatie in museum Boijmans Van Beuningen. Het museum is langdurig gesloten voor renovatie, waardoor deze optie is komen te vervallen.

Goed om te weten

Over de kosten 

Scholen binnen Rotterdam
Ons uurtarief is € 83,50. Dit is inclusief: voorbereiding, organisatie, materialen en afronding
Bij dit uurtarief gaan we uit van minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops of lessen uitgevoerd door dezelfde docent.
Voor ontwikkeling van een programma, wachttijd voor de docent en overige werkzaamheden betaal je extra. 
Neem contact met ons op. We doen je graag een voorstel.


Scholen buiten Rotterdam
Bevindt jouw school zich buiten de gemeente Rotterdam? Helaas kunnen we de komende periode geen nieuwe aanvragen meer aannemen. 
 

Informatie en boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320), mail (onderwijs@skvr.nl) of gebruik het contactformulier. Laura helpt je graag verder.