Kijk Dan! – Visual Thinking Strategies

Workshop van 1,5 uur
voor alle leerjaren en niveaus

 
In deze Visual Thinking Strategies (VTS) workshop ervaren studenten om open en zonder oordeel te kijken naar kunstwerken. Ze leren wat luisteren naar en voortbouwen op elkaars ideeën oplevert.

«Terug naar vorige pagina

Na een actieve kijk- en tekenoefening, wisselen de studenten in drie sessies hun verhalen, gevoelens, hersenspinsels en kennis uit over de hedendaagse kunstwerken uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen.

Jouw studenten horen hun eigen en andermans inbreng en redenatie terug en werken zo aan taalontwikkeling en wederzijds begrip. Ze worden uitgedaagd om samen betekenis te geven aan beelden. Vertrouwend op hun eigen waarneming ontwikkelen ze inzichten over kunst én andere zaken: niemand anders kan je vertellen wat je ziet. Een groepsproces dat leidt tot meer inzicht in kunst, in jezelf en in elkaar. 

Jarenlange ervaring en onderzoek hebben aangetoond dat regelmatig kijken naar kunst volgens de VTS-methode een positief effect heeft op het waarnemingsvermogen, kritisch-analytisch denken en taalvaardigheid. VTS biedt een veilige omgeving waarin je leert om respectvol met verschillen om te gaan.

De studenten kunnen een persoonlijke verbinding leggen met een kunstwerk en ervaren dat iedereen anders kijkt. Ze worden aangesproken op hun creativiteit, hun associatieve en reflectieve vermogens.
 

Doelgroep: alle leerjaren en niveaus
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 1,5 uur
Kosten:  Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.
Materiaalkosten: Bij deze workshop worden materiaalkosten gerekend.  
Groepsgrootte: maximaal 15 (meerdere groepen tegelijk mogelijk)
Extra voorwaarden: de aanwezigheid van één leerkracht/begeleider per klas is gewenst. Op school maken we graag gebruik van een smartboard met snelle internetverbinding.

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Over de kosten 

We rekenen voor onze workshops en lessenseries een regulier uurtarief van € 79,60 of een intensief uurtarief van € 83,50. Dit uurtarief is inclusief voorbereiding, organisatie en afronding en exclusief materiaalkosten. Waar materiaalkosten van toepassing zijn vermelden we dit in de tekst. Het uurtarief is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

Korting op het uurtarief
Een korting van € 19,50 op bovenstaande tarieven is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Aaneensluitend roosteren
SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan. Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

We brengen graag vrijblijvend een offerte uit. 

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

 

Informatie en boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer je graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor jouw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met je op.

Laura Goedee
Coördinator onderwijs

(Ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief al? Je kunt je hier aanmelden.)