Nieuws

Succes voor rapper en songwriter Vlins

Ilias Fettouhi, a.k.a. Vlins, is coach bij onze partner Quardin en een rolmodel voor veel van de jongeren waar we mee werken.
Lees meer

Hybride kunstworkshops voor ouderen

Meer ouderen bereiken met actieve cultuurbeoefening. Dat is het doel van Iedereen is een kunstenaar, hybride kunstworkshops voor ouderen. De eerste les werd online gegeven voor ruim zestig senioren, als onderdeel van een langdurige pilot samen met Aafje en andere zorg- en welzijnsinstellingen.
Lees meer

Dona Daria en SKVR creëren een gezamenlijke cultuur van inclusie

In 2023 zullen SKVR en Dona Daria in samenwerking pilots ontwikkelen en uitvoeren om een gezamenlijke cultuur van inclusie te creëren voor onszelf en de stad.
Lees meer

Eerste editie 'Beleef het mee'

Eerste editie 'Beleef het mee' bij SKVR Hillevliet. Woensdag 15 februari vond de eerste ‘Beleef het mee’-ochtend op de SKVR locatie Hillevliet plaats.
Lees meer

Kleuters dansen met ouderen

Dansen maakt gelukkig. Of je nou een kind of oudere bent. Cultuurcoach Maaike Gilden en dansdocent en coördinator Bernadet van Winden brachten dementerende ouderen en kleuters samen om met elkaar te dansen. Dit zorgt voor verbondenheid, plezier en vermindering van eenzaamheid.
Lees meer

Pelle Meurink, nieuw in de Raad van Toezicht.

Ontmoet Pelle Meurink, hij is het nieuwe Raad van Toezichtslid.
Lees meer

Danique is de wijkverkenner in Rotterdam West

Ontmoet Danique Agata, zij is de nieuwe wijkverkenner voor SKVR in Rotterdam West
Lees meer

Warm voor weinig in Rotterdam

Een warm hart, dat gun je iedereen toch? Rotterdamse musea, theaters en bioscopen vinden dit ook en geven een extraatje weg. SKVR doet ook mee.
Lees meer

Een eersteklas oplossing voor het lerarentekort?

Op veel basisscholen zijn kunstdocenten actief. Ze worden gewaardeerd om hun expertise en waardevolle bijdrage aan cultuuronderwijs. Het huidige lerarentekort was in Rotterdam en Groningen aanleiding te onderzoeken of je kunstdocenten breder kunt inzetten en wat daarbij nodig is. Dit resulteert in pilots waarin Rotterdamse en Groningse culturele instellingen pabo's bij opleidings- trajecten voor kunstdocenten betrekken.
Lees meer