Nieuws

Zinvolle activiteiten zorgen voor verbinding tussen ouderen

Het aantal kwetsbare ouderen in de stad stijgt. Dit is een maatschappelijk vraagstuk waar SKVR een rol van betekenis in kan spelen. Lees hier het interview met projectleider Kwetsbare ouderen Peggy van Mosselaar.
Lees meer

Instrumentenparade in de Doelen: veel kinderen proberen instrument uit

Op zondagmiddag 24 september probeerden honderden kinderen muziekinstrumenten van SKVR uit in de Doelen. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest speelde Tsjaikovski's Doornroosje. SKVR deed mee in het voorprogramma. Met de Instrumentenparade.
Lees meer

De WijkCultuurSchool is weer van start!

Op de WijkCultuurSchool ontdekken kinderen (8 t/m 12 jaar) hun creativiteit. Samen met buurtgenoten gaan ze wekelijks aan de slag met tekenen, theater, capoeira of muziek.
Lees meer

Stichting Tailors & Wearers winnaar Dutch Design Awards

Wij feliciteren onze Mode en Erfgoed coördinator Ella Broek en haar collega's bij Stichting Tailors & Wearers. Zij wonnen gisteren de Dutch Design Awards in de categorie Mode.
Lees meer

Kunstdocenten SKVR doen mee met Groot Rotterdams Atelier Weekend

15 SKVR-kunstvakdocenten doen mee met het Groot Rotterdams Atelier Weekend. Welkom in hun ateliers op 16 en 17 september.
Lees meer

Jolanda Linssen start met 25e jaar als docent bij SKVR

Autonoom kunstenaar had nooit gedacht dat ze docent zou worden. Daar was ze vroeger te verlegen voor. Toch startte zij op 12 september voor het 25e jaar bij SKVR. Maak kennis met Jolanda Linssen, docent Portrettekenen en schilderen.
Lees meer

Fanatics! Wat was je ongelofelijk.

14 jonge toptalenten maakten indruk tijdens finale van Fanatics op 7 september.
Lees meer

Jayce geniet van drum- en marimbales

Jayce van der Lee is net begonnen met zijn 4e jaar drumles. Bij SKVR Romeynshof. Daar krijgt hij les van Jan Hendrik Hootsen, die hem ook leert om marimba te spelen. Lees het interview met Jayce.
Lees meer

Heritage Summerschool: samen aan de slag en leren over erfgoed

Tijdens de Heritage Summerschool ontdekten ruim 180 deelnemers cultuur, in aanloop naar de Heritage Parade zondag!
Lees meer