Nieuwjaarswens 2021

Studio Earthly Matters, van kunstenaar en docent Elise Marcus, maakte op uitnodiging van skvr een digitaal kunstwerk als nieuwjaarswens.  
Elise vroeg iedereen die met en voor skvr werkt welke bijdrage zij in 2021 willen leveren aan de stad. We breken door de digitale laag van emoticons heen en zien wat hun drijfveren zijn voor het nieuwe jaar. 

Bekijk ook de nieuwjaarswens voor 2022»

 

Wordt de video niet getoond? Bekijk de video dan hier»
Is de tekst in de video niet goed te lezen? Verhoog dan de kwaliteit bij settings.

2020 was een jaar waarin we noodgedwongen de omslag hebben gemaakt naar nog meer online werken en communiceren. Steeds meer van onze ervaringen, verhalen en activiteiten worden via online media gedeeld en bekeken. Deze omslag naar een digitale manier van samenwerken kan bijna als een online game aanvoelen. Je zou daarom makkelijk vergeten dat achter dat appje of online bericht een fysiek persoon zit, een zakelijk contact, een collega, een kunstenaar, een maker. Iemand die met zijn werk een bijdrage aan onze gemeenschap levert en direct impact heeft op de veerkrachtige stad.

In een digitale chat, met mensen die samen voor én met SKVR werken, vroeg de kunstenaar: welke impact wens jij in 2021 te hebben om de veerkracht van de stad naar een volgend level te brengen?

Ongeveer een derde van iedereen die een uitnodiging ontving ging het gesprek aan. Het werk is gebaseerd op de verhalen die zijn gedeeld tijdens deze chat.  

Studio of Earthly Matters is opgericht door Elise Marcus en is gespecialiseerd in transformation design op het gebied van duurzaamheid. De studio streeft ernaar de communicatiebarrières tussen entiteiten te doorbreken door de onzichtbare verhalen te vertalen naar beeldtaal die voor een grotere groep makkelijk te begrijpen is. Door onze huidige systemen te visualiseren, probeert de studio inzicht te geven in de impact op onze aarde. Met als doel om mensen intrinsiek te motiveren om mee te werken aan het creëren van nieuwe duurzame systemen. Zo kunnen we uiteindelijk een wereld creëren die goed is voor elk organisme en gericht op de toekomst.

Elise werkt hiernaast als zelfstandig kunstprofessional aan onderwijsprojecten bij SKVR. Zo heeft ze Future Food Design ontwikkeld en is ze actief als docent. 

Lees ook het interview met Elise onderaan deze pagina.

www.elisemarcus.com
www.earthly.ai
Instagram: @elisemarcus 
elisemarcus.medium.com
 

Elise Marcus

Interview

Kunstenaar Elise Marcus ontwierp dit jaar een nieuwjaarswens. Kom meer te weten over haar werk, haar relatie met SKVR en hoe dit werk tot stand is gekomen. 

 
Lees het interview