Nieuwjaarswens 2022

Het nieuwjaarskunstwerk hieronder is, op uitnodiging van SKVR, gemaakt door muralist Naomi King. Op dit moment werkt Naomi aan murals voor verschillende ruimtes van onze nieuwe locatie SKVR Hillevliet.
Hierbij betrekt zij leerlingen van omliggende scholen en wijkbewoners uit Hillesluis. Het met plezier samenwerken en verbinden is kenmerkend voor de manier waarop Naomi werkt en staat centraal in het kunstwerk.

Samenwerken en verbinden - Naomi King

Graag staan we ook in 2022 weer met jou in verbinding
Wij wensen je een creatief jaar!

 

Rotterdam 15 december

In een jaar waarin de verdeeldheid in de maatschappij alleen maar is toegenomen stond bij ons de verbinding centraal. De verbinding met ons vak, met elkaar, de leerling, de cursist en heel veel partijen in de stad. Dat is niet altijd makkelijk geweest, maar we zijn enorm trots op wat we ook dit jaar met elkaar bereikt hebben. Het naar online schakelen, inspelen op de behoefte van het onderwijs, nieuwe projecten gericht op ouderen, crowdfunding voor ons nieuwe Maaklab, mooie nieuwe samenwerkingen in ons onderzoek naar het wijkgericht werken en het voorbereiden op de verhuizing naar Hillevliet. Zo maar een greep van ontwikkelingen waarin we de verbinding zijn aangegaan met elkaar en anderen

Het blijkt maar weer hoe belangrijk het is wat we doen. Kunst- en cultuuractiviteiten verrijken het leven. Het geeft je perspectief, ontspanning en plezier. Je creatieve brein wordt in actie gezet en je zweeft even weg in het NU.

Ik wil een ieder bedanken voor de samenwerking, de ideeën, het vertrouwen, de kritische noot. Laten we met elkaar in verbinding blijven staan. Op naar een memorabel 2022!


Claudia Doesburg
Directeur / Bestuurder SKVR
 

Naomi King werkt als illustrator, grafisch ontwerper, animator en muralist (muurkunstenaar). 

Haar vrije werk is een visualisatie van herinneringen, dromen en andere zaken die ze heeft opgeslagen in haar onderbewustzijn. Tekenen is voor Naomi een manier om na te denken over het leven en om haar gedachten te structureren en te analyseren. 

Naomi houdt van de verborgen symbolen en betekenissen die achter alledaagse voorwerpen schuilgaan. Deze fascinatie zie je dan ook regelmatig terug in haar ontwerpen en illustraties. Met een verscheidenheid aan stijl en door gebruik van kleurpotloden, acrylverf, pen en inkt creëert ze een verfijnde wereld waarin mensen en natuur met elkaar verweven zijn. 

Voor het creëren van de Murals op de nieuwe SKVR Locatie Hillevliet betrekt zij leerlingen van omliggende scholen en wijkbewoners uit Hillesluis. Het met plezier samenwerken en verbinden is kenmerkend voor de manier waarop Naomi werkt. Samenwerken en verbinden staat ook centraal in het nieuwjaarskunstwerk dat je ziet op deze pagina. 

Instagram: @naomiking010

Het maken van een nieuwjaarswens door een kunstenaar is een jonge traditie. 
Vorig jaar was Elise Marcus de eerste kunstenaar die een werk maakte. Zij vroeg iedereen die met en voor SKVR werkt welke bijdrage zij in 2021 wilden leveren aan de stad. De reacties verwerkte zij tot een digitaal kunstwerk. Bekijk het hier»

Naomi King

Naomi King

Muralist Naomi King ontwierp dit jaar het kunstwerk voor de nieuwjaarswens. 
Lees hierboven, bij 'over de kunstenaar,  meer over Naomi en haar werk.
En klik op de button hieronder voor een interview met Naomi over hoe zij meiden laat groeien in Street art.

Lees het interview met Naomi