SKVR Hillevliet

Hillevliet 90 (Hillesluis)

  • Nieuwe locatie vanaf januari 2022
  • Creatieve doe-plek 
  • Samenwerken en maken
  • Voor én met de wijk en de stad
  • Nu al activiteiten 

SKVR Hillevliet - een plek voor jouw creativiteit!

In januari 2022 start SKVR een nieuwe locatie in gebouw De Hillevliet, middenin stadsdeel Feijenoord, in de wijk Hillesluis.

Op dit moment wordt de locatie opgeknapt en ingericht. We maken er een open, uitnodigende en inspirerende plek van. Samen met partners uit de wijk en de stad bouwen we aan een bruisend en toegankelijk programma. Een officiële opening staat gepland in het voorjaar als alle ruimtes gereed zijn. Tot die tijd  is er al van alles te beleven! Blijf op de hoogte via ons Instagram account: @skvrhillevliet

Voor Hillesluis en de stad 
SKVR Hillevliet wordt een veelzijdige locatie waar we cursussen, workshops en activiteiten programmeren voor én met de wijk. Een plek waar we samenwerkingen aangaan met talentvolle makers. We bieden hier ruimte voor creatief talent om samen te komen, te oefenen en plezier te maken. Voor medewerkers van SKVR wordt de Hillevliet het thuishonk, de plek voor ontmoeting, samenwerken en het organiseren van activiteiten voor heel de stad.  

Faciliteiten 
SKVR Hillevliet wordt het creatieve hart van de wijk. Je vindt er muziekstudio's, een Maaklab, dans- en theaterzalen een jongerenplek en een multifunctioneel atelier. Ook komt er een instrumentenmagazijn en zijn er werk-, ontmoeting- en inspiratieruimtes.  

We gaan de wijk in 
Je komt ons niet alleen in het pand tegen. Je treft ons, met activiteiten die we zelf en met anderen organiseren, ook in de wijk. Bijvoorbeeld op de pleintjes en in de scholen.   

Hillevlieters
SKVR vind je straks op de eerste verdieping van De Hillevliet. In het gebouw zijn nog meer bedrijven en organisaties te vinden. We noemen onszelf Hillevlieters, partijen die werken aan kunst, cultuur en maatschappij. Kijk ook eens op: dehillevliet.nl 

Wat wil jij doen met of bij SKVR Hillevliet?

Wij zijn er voor jou, om jou een plek te geven om je creativiteit te ontdekken, te uiten en delen. Ga met ons in gesprek en deel je wensen, dromen en ambities. Zo maken we samen van Hillesluis de creatiefste wijk van de stad. 

Sneak preview X-gen crew

Ontmoet de X-gen Crew, nieuwe partner op onze toekomstige locatie SKVR Hillevliet. Xgen is een dansfamilie ontstaan in 2012. Zij delen hun passie voor House, Popping, Hiphop en nog veel meer. De Hillevliet is nu nog volop in verbouwing. Maar vanaf dit voorjaar gaat de crew aan het werk in de dansstudio’s, bouwen ze aan hun community en kun jij lessen volgen bij  Argil Randon. Blijf ons instagram account volgen om te zien hoe we van puinhoop naar creatieve hotspot transformeren. Binnenkort weer een video met een nieuwe partner.


Scroll verder voor meer informatie en videos.

Cursussen, activiteiten en meer

MaakLab

Het Maaklab is een spannend laboratorium waar creativiteit, technologie en makerskills samenkomen. Met iedere vier maanden nieuwe prikkelende machines, kunstinstallaties en technologieën om mee te experimenteren.

Het Maaklab zet de leerlingen aan tot denken, begrijpen en doen in een spannend proces met focus en vieze handen.
Help mee om het Maak Lab te realiseren!

Ik wil doneren
Cursussen

Er wordt hard gewerkt om een mooie programmering neer te zetten: Verwacht Muziek, Dans, Theater, Schilderen en Tekenen. 
De komende tijd vind je hier meer informatie over wat je kunt verwachten.

Nieuws

Buurtbewoners Hillevliet maken murals

Community artist Naomi King maakt in co-creatie met de wijk wandvullende grafitti schilderijen.
Lees meer

Maak het Maaklab mogelijk!

Graag vertellen we je over een nieuw initiatief van SKVR...
Lees meer

Maaklab trapt af...

Dit voorjaar starten we op onze nieuwe locatie De Hillevliet met de opening van het Maaklab.
Lees meer

SKVR gaat naar Zuid

In januari 2022 trekt SKVR in De Hillevliet in Hillesluis.
Lees meer
Agenda
02 december

Naomi King sluit aan bij Boijmans Hillevliet meetup

Elke eerste donderdag van de maand organiseert Boijmans Hillevliet een MEET UP. Met aanstaande donderdag graffiti schetsen met Naomi King.
Lees meer

Meer weten? Samenwerken? 

Neem contact op met

Floor van de Meulen 

Projectleider Hillevliet 
f.van.der.meulen@skvr.nl 
06-48470624 

Instagram: @skvrhillevliet

Waar vind je SKVR Hillevliet

Hillevliet 90
Eerste verdieping 
3074 KD Rotterdam

010-4361366
klantenservice@skvr.nl

Werk in uitvoering

Zo zag SKVR Hillevliet eruit toen we net begonnen waren met de verbouwing. Ondertussen gaat het steeds meer lijken op de inspirerende plek die we voor ogen hebben.  Via ons Instagram-account houden we je op de hoogte van de verbouwing, nieuwe activiteiten en andere nieuwtjes over SKVR Hillevliet. 

 

Volg ons instagram account

Open huis De Hillevliet

Op zaterdag 23 oktober werden wijkbewoners uitgenodigd kennis te maken met de Hillevliet en alle huidige en toekomstige 'Vlietbewoners' zoals Emi op Zuid, Museum Boijmans Van Beuningen en Humanitas. Op de verdieping van SKVR wordt nog flink geklust, zodat het daar begin volgend jaar kan gaan bruisen. Tijdens het open huis van 'De Hillevliet' kon je alvast kennismaken met een aantal activiteiten die SKVR gaat programmeren en we vertelden we over onze plannen.