Support Fons en laat kinderen muziek maken

Gun jij ook ieder kind het plezier van samen muziek maken? Word dan nu Supporter van Fons. Samen laten we duizenden Rotterdamse kinderen kennis maken met het leren bespelen van een instrument. En van het resultaat kunnen we met elkaar genieten tijdens een van de vele concerten van onze kinderorkesten in de stad.
«Terug naar vorige pagina

Ik wilde een echt Rotterdams doel steunen.
Riccardo Sarijoen
Supporter van Fons

Geef voor instrumenten

Doneer. Eenmalig, elke maand of elk jaar? Kies wat bij jou past.

Waarom Support Fons?

Support Fons is het muzikale goede doel van Rotterdam. De mascotte Fons staat symbool voor alle Rotterdamse kinderen die opgroeien in armoede maar wel muziek willen maken. Supporters van Fons zijn Rotterdammers die een donatie doen zodat SKVR muziekinstrumenten in kan kopen voor onze sociale muziekprogramma's. Via het onderwijsprogramma Ieder Kind een Instrument, de Wijkmuziekscholen en de Brassbandschool bereiken wij duizenden Rotterdamse kinderen voor wie muziekles van huis uit geen vanzelfsprekendheid is. Hiervoor zijn veel instrumenten nodig die wij mede dankzij de bijdragen van de Supporters kunnen inkopen.
Fons, mascotte van Support Fons

In Rotterdam groeien te veel kinderen op in armoede. Voor muziekles is dan vaak geen ruimte, daarom verzorgen wij lessen op scholen en dichtbij huis. Samen muziek maken geeft niet alleen veel plezier, maar is van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van kinderen. Zoals onze ambassadeur prof. dr. Erik Scherder het zegt: "Muziekonderwijs levert een unieke bijdrage aan de ontwikkeling van het brein." Kinderen leren samenwerken, naar elkaar luisteren, improviseren en doorzetten en profiteren daar hun hele leven van. Leerlingen die soms niet uitblinken in de cognitieve vakken maar wel talent voor muziek blijken te hebben krijgen zelfvertrouwen en ontwikkelen eigenwaarde. Als Supporter van Fons maak je dit mede mogelijk! Wij laten je daar bovendien ook van genieten want als Supporter van Fons heb je exclusieve toegang tot alle concerten die we organiseren en waar je aan den lijve kunt ervaren wat jouw bijdrage teweeg heeft gebracht. Support Fons is een lokaal en echt Rotterdams fonds waarmee je iets kunt betekenen voor kinderen in je eigen stad of buurt.

Op deze pagina vind je de gele banner waarmee je heel eenvoudig direct via iDeal je bijdrage kunt overmaken. Maak je jouw bijdrage liever zelf over, stort je bijdrage dan op 
NL69INGB 0675 7308 48 tnv SKVR ovv Support Fons.

Je kunt natuurlijk ook zelf een actie opzetten en geld inzamelen in je eigen omgeving. Bijvoorbeeld als je meedoet aan een sportwedstrijd, een rommelmarkt organiseert of jarig bent. Wij hebben van alles om je daarmee te faciliteren. Neem contact met ons op en denken graag met je mee. 

Wil je jaarlijks een grotere bijdrage doen? Dan wijzen we je graag op de financiele voordelen: kijk bij Geven is voordelig.
 

 

 

 

Wil je een jaarlijkse bijdrage doen? Dat is heel fijn en bovendien financieel ook gunstig. 

SKVR beschikt over de culturele ANBI status. Dat betekent fiscaal voordeel voor onze donateurs. De overheid maakt dit mogelijk in de Geefwet. Daarmee hoopt de overheid het geven aan culturele instellingen te stimuleren.

Hoe werkt dat?
Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Je mag je gift dus met een multiplier van 25 % verhogen. De belastingdienst accepteert daarmee dat je een kwart meer aftrekt dan je eigenlijk hebt geschonken. Deze extra aftrek geldt voor een maximum aan schenkingen van € 5.000 per jaar. 

Maximaal voordeel bij meerjarige afspraak
Wil je optimaal van de Geefwet en de multiplier gebruikmaken, kies dan voor een periodieke schenking voor minimaal vijf jaar. Deze periodieke giften zijn volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. 

Rekenvoorbeeld

U schenkt in 2018                                 €  1.000

Uw aftrekpost in 2019                         €  1.250

Fiscale teruggave bij 52% tarief         €     650

U betaalt in feite                                    €     350

Stel, je schenkt € 1.000 per jaar. Dit bedrag mag u verhogen tot 125 % (de multiplier), is € 1.250 en tevens je aftrekpost. Bij het toptarief van 52 % krijg je van elke € 1.000 dus € 650 van de fiscus terug. Een gift van € 1.000 kost je € 350 (€ 480 zonder multiplier). Je kunt er voor kiezen het extra fiscale voordeel van € 250 (= netto € 130) ook te schenken, zonder dat het je iets extra’s kost. Voor andere tariefgroepen geldt eenzelfde berekening. Het netto fiscale voordeel bedraagt bij het 42 % tarief bijvoorbeeld € 100. 
Kijk ook op: https://anbi.nl/culturele-anbi/

Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. Kijk voor meer informatie op www.belastingdienst.nl 
 

(Deze informatie is gebaseerd op informatie afkomstig van www.belastingdienst.nl en www.cultuurfonds.nl)

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al het nieuws over ons goede doel dat meer kinderen muziek laat maken.

Je ontvangt alleen nieuws van SKVR, we delen jouw gegevens niet met anderen. Je kunt altijd gemakkelijk weer afmelden.

Ieder Kind een Instrument Jazz

Supporter aan het woord

Susan Brugmans (oud-lerares op een basisschool): “Leerlingen zijn vooral bezig met taal en rekenen. Terwijl het voor de leerlingen, zeker voor hen die moeite hebben met kennisverwerving, heel belangrijk is om met plezier te kunnen ervaren wat ze wél kunnen. Het zelfvertrouwen dat zij hierdoor krijgen zal positief werken in hun verdere ontwikkeling. Daarom stimuleer ik Support Fons met mijn donatie. Ook het cadeau voor mijn 70ste verjaardag, een donatie (€650) van familie en vrienden, was voor Fons.”

Geef voor instrumenten

Doneer. Eenmalig, elke maand of elk jaar? Kies wat bij jou past.

Neem contact op

Hallo, mijn naam is Janine. Neem contact met mij op als je meer wil weten over Support ons, als je een grote gift wil doen, als je in gesprek wil over nalatenschappen of met ons wil samenwerken. 
Bel mij op: 06 53302126
Of mail naar: j.kratzenberg@skvr.nl