Instrumenten voor op school en in de wijk

Gun jij ieder kind het plezier van samen muziek maken? Support dan de aankoop van muziekinstrumenten. Samen laten we duizenden Rotterdamse kinderen kennis maken met het leren bespelen van een instrument. En van het resultaat kunnen we met elkaar genieten tijdens een van de vele concerten in de stad.

Geef voor instrumenten

Doneer. Eenmalig, elke maand of elk jaar? Kies wat bij jou past.

Support Ons! Hét muzikale goede doel. Muziekinstrumenten voor ieder kind. 100% Rotterdams.  Maak die droom waar. Word Supporter van Ons!  


Maak het mogelijk! 

Veel instrumenten voor onze wijkprogramma’s zijn op. De violen van de Wijkmuziekschool bijvoorbeeld. Al vele malen opgeknapt. Wij gunnen de kinderen een nieuwe set. Waar ze vol trots op kunnen spelen.
De Brassbandschool groeit. En treedt op bij feesten en events. Ook daar zijn nieuwe instrumenten voor nodig. Snaredrums bijvoorbeeld. Maar die zijn duur!


Support Ons

Word supporter vanaf €5 per maand of €60 per jaar. Dat kost een gitaar. Of ga je voor de viool van € 155? Een conga voor €340? Of zorgt jouw bedrijf voor een snaredrum van €700? Jij doet een donatie. Wij zorgen voor de instrumenten. Samen maken we de droom waar.

Veel gestelde vragen over doneren

 

Waarom geld voor muziekinstrumenten?

In Rotterdam groeien veel kinderen op in armoede. Zij willen wel muziek maken en dat maken wij mogelijk. Via het onderwijsprogramma Ieder Kind een Instrument, de Wijkmuziekscholen en de Brassbandschool bereiken wij duizenden Rotterdamse kinderen voor wie muziekles van huis uit geen vanzelfsprekendheid is. Hiervoor zijn veel instrumenten nodig die wij mede dankzij de bijdragen van de Supporters kunnen inkopen.

Hoe kan ik bijdragen?

Draag eenvoudig bij via iDeal. Klik op deze link en doneer. Wil je één keer iets geven? Zijn we blij mee! Geef je jouw support liever structureel? Dat vinden we helemaal fijn! Je kunt dan kiezen tussen een maandelijkse of jaarlijkse bijdrage die binnen jouw budget past. 

Maak je jouw bijdrage liever zelf over? Stort je bijdrage dan op: 
NL69INGB 0675 7308 48 tnv SKVR ovv Support ons – muziekinstrumenten

Wil je voor minimaal 5 jaar een grotere bijdrage doen? Dat levert je voordeel op! Kijk bij Geven is voordelig en zie wat van toepassingis op jouw situatie.
Liever zelf aan de slag? Vinden we tof! Je kunt zelf een actie opzetten en geld inzamelen in je eigen omgeving. Bijvoorbeeld als je meedoet aan een sportwedstrijd, een rommelmarkt organiseert of jarig bent. Wij hebben van alles om je daarmee te faciliteren. Neem contact met ons op en denken met je mee. 

Waarom is geven voordelig?

Wil je een jaarlijkse bijdrage doen? Dat vinden wij top en het is financieel ook gunstig voor jou. 

SKVR heeft de culturele ANBI status. Dat betekent fiscaal voordeel voor onze supporters. De overheid maakt dit mogelijk in de Geefwet. Daarmee stimuleert de overheid het geven aan cultuur.


Hoe werkt dat?

Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Je mag je gift dus met een multiplier van 25 % verhogen. De belastingdienst accepteert daarmee dat je een kwart meer aftrekt dan je eigenlijk hebt geschonken. Deze extra aftrek geldt voor een maximum aan schenkingen van € 5.000 per jaar. 


Maximaal voordeel bij meerjarige afspraak

Wil je optimaal van de Geefwet en de multiplier gebruikmaken? Kies dan voor een periodieke schenking voor minimaal vijf jaar. Deze periodieke giften zijn volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. 

Rekenvoorbeeld

Je schenkt in 2022                             €  1.000
Jouw aftrekpost in 2023                   €  1.250
Fiscale teruggave bij 52% tarief       €     650
Je betaalt in feite                                €     350

Stel: je schenkt € 1.000 per jaar. Dit bedrag mag je verhogen tot 125 % dus: € 1.250. Dit is tevens je aftrekpost. Bij het toptarief van 52% krijg je van elke € 1.000 die je schenkt dus € 650 van de fiscus terug. Een gift van € 1.000 kost je € 350. Je kunt er voor kiezen het extra fiscale voordeel ook te schenken, zonder dat het je iets extra’s kost. Iedereen blij! Voor andere tariefgroepen geldt eenzelfde berekening. Het netto fiscale voordeel bedraagt bij het 42 % tarief bijvoorbeeld € 100. Kijk ook op: https://anbi.nl/culturele-anbi/

Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. Kijk voor meer informatie op www.belastingdienst.nl 

Kan ik ook gebruikte instrumenten doneren?

Eerlijk is eerlijk. Om onze instrumentenvoorraad op peil te houden hebben we het meeste aan geld. Voor een hele klas zijn minstens 15 instrumenten nodig en het is fijn als die allemaal hetzelfde zijn. Heb jij thuis een goedwerkend instrument waar je graag een Rotterdams kind blij mee maakt? Dan gaan wij op zoek naar een goede match. Maar let op: we kunnen dat niet altijd garanderen dus soms krijgt een instrument een andere bestemming. Wil je doneren? Mail dan naar Janine Kratzenberg: j.kratzenberg@skvr.nl

Neem contact op

Hallo, mijn naam is Janine. Neem contact met mij op als je meer wilt weten over Support ons, als je een grote gift wilt doen, als je in gesprek wilt over nalatenschappen of met ons wilt samenwerken. 
Bel mij op: 06 53302126
Of mail naar: j.kratzenberg@skvr.nl