Wijkmuziekschool

  • Samen muziek maken
  • In je eigen buurt
  • Optreden met het Wijkorkest
  • Mede mogelijk gemaakt door Support Fons
Als ik muziek speel, dan voel ik me vrij.
leerling Wijkmuziekschool
#daaromSKVR

SKVR heeft acht Wijkmuziekscholen in wijken waar veel kinderen wonen die niet vanzelfsprekend naar muziekles komen. Op de Wijkmuziekschool krijgen kinderen elke week groepsles op een instrument naar keuze. Om de zes a zeven weken is er een Orkestles waarin alle leerlingen samen spelen. De orkesten treden regelmatig op in de eigen buurt.

 

"Als kinderen om wat voor reden dan ook niet naar de Muziekschool kunnen komen, dan komt de Wijkmuziekschool naar kinderen toe." Dat was en is de drijfveer van Doron Peper, die al sinds de jaren '80 de drijvende kracht achter de Wijkmuziekschool is. "Er zijn drempels van allerlei aard," weet hij als geen ander. Financiele drempels maar bijvoorbeeld ook logistiek. "Als je thuis nog drie kleine kinderen hebt, dan kun je niet even naar de stad fietsen om je oudste naar muziekles te brengen." De Wijkmuziekscholen liggen in de buurt van scholen en zijn vaak gehuisvest in een huis van de Wijk. Kinderen uit de buurt ontmoeten elkaar in het orkest, leren samenwerken en spelen regelmatig voor buurtbewoners.

Wil jouw kind naar de Wijkmuziekschool? Kijk dan hier.

Veel kinderen op de Wijkmuziekschool maken gebruik van het Jeugdfonds Cultuur Rotterdam. En dankzij de Supporters van Fons kunnen we nieuwe instrumenten inkopen. Wil jij ook een bijdrage leveren? Word dan nu Supporter!

Fons is blij met zijn instrument

Wil je samenwerken?

Heb je vragen of wil je samenwerken? Laat het weten!
Marijn van der Linden, coördinator Wijkmuziekschool
m.van.der.linden@skvr.nl of 06 14367726