MBO studente Kimberley over het alternatieve stageprogramma

Zelf heeft Kimberley al veel ervaring met stages.

Als derdejaars Office Support in een duaal traject heeft ze al op verschillende plekken gewerkt. Het programma dat Albeda en SKVR samenstelden in plaats van stages is voor haar dus vooral een extra gelegenheid om bij te leren. Voor veel van haar medestudenten die door Corona niet aan een stageplek konden komen is de lessenserie een goede vervanging en voorbereiding op een toekomstige werkplek. 

Anders doen
Ze heeft al meegedaan aan de workshop Gesprekken voeren. Onder leiding van een Theaterdocent ging de groep aan de slag met gesprektechnieken. “We leerden hoe je er voor kunt zorgen dat je opvalt tijdens een sollicitatiegesprek en moesten elkaar ook feedback geven. Ik ben daar zelf wel makkelijk in, al ben ik soms ook wel iets té direct,” lacht ze. “Dus daar had ik ook nog wat te leren.” Ook bij de workshop CV maken kwam ze aan haar trekken. “Vooral de manier waarop je je CV op een aantrekkelijke manier kunt vormgeven, vond ik inspirerend. Het valt dan toch net wat meer op dus dat ga ik bij een volgende sollicatie wel anders doen.”

Laten zien
Deze week gaat ze voor het eerst naar de workshop Vloggen. “Persoonlijk heb ik daar niks mee maar je hoort wel steeds vaker dat je moet solliciteren met een ingezonden filmpje. Dat wil ik dan toch leren.” Naast de nieuwe vaardigheden vindt Kimberley het vooral leuk dat ze tijdens de workshops haar medestudenten op een andere manier leert kennen. “Zelfs verlegen mensen laten toch wat meer van zichzelf zien in dit soort workshops. Daar komen we in onze normale vakken nooit zo aan toe,” vertelt ze.

Aanvulling
Als kind heeft Kimberley op Theaterles gezeten en ze ziet wat dat haar gebracht heeft. “Ik kan mezelf goed uiten en ga makkelijk met mensen om.” In haar opleiding mist ze die creativiteit wel een beetje. “Het is in ieder geval een fijne aanvulling op onze theoretsiche vakken waarbij je vaak lang achter de computer zit en weinig samenwerkt. Het zou goed zijn als dit soort vakken ook onderdeel zouden worden van ons pakket.”