Succesvolle optredens van kinderorkesten en kinderkoren tijdens Landelijke Kindermuziekweek

Op 5 april opende de landelijke Kindermuziekweek. In de Doelen. Een dag later was het grote podium van de Jurriaanse Zaal voor kinderorkesten, schoolorkesten en kinderkoren van SKVR en RJSO. Met groot applaus van de fans in de zaal.
Kindermuziekweek de Doelen 6 april 2024 Optreden Kat’s Kids en Kinderkoor Globetrotter onder enthousiaste leiding van muziekdocenten Ottilie van der Jagt en Katharina Grippaldi

Evenementencoördinator Celine le Feber die deze kinderorkesten- en kinderkorendag samen met vele muziekdocenten organiseerde, is heel tevreden over het verloop: ‘Ik was er de hele dag, genoot van de optredens en de reacties van de kinderen en docenten. Een dag ervoor waren er ook al optredens van SKVR muziek- en dansleerlingen in de theaterzaal van De Buurvrouw. Het was echt een succesvol weekend!’ 

De concerten werden vol energie gestart met de slagwerkpresentatie onder leiding van Peter Bansberg, Jan Hendrik Hootsen, Peter van Vugt en Rudi Sanders en 24 jonge slagwerkers van verschillende SKVR-locaties.

Trots
Celine vroeg na het optreden aan Jared (12 jaar) en Thijs (11 jaar), zij spelen allebei klarinet in de SKVR Houtje Klepband, hoe het was gegaan. “We speelden een Grease-medley en vonden Clint is Back het leukste nummer. Het ging heel goed, maar er gingen wat dingen fout maar we gingen gewoon goed door. Meester Jaap Schoneveld was heel trots. Hij is altijd trots op ons.”

Het altijd gezellige Rotterdams Jeugd Strijkensemble (RJSE) met strijkers van 6 tot 12 jaar speelde onder leiding van dirigent Eva van Ingen onder andere Fiddles on Fire en de vrolijke Wooden Shoe Dance.

Celine genoot van de optredens van drie schoolorkesten van scholen in het primair onderwijs onderwijs. Dirigent Marlies Zellman begeleidde het schoolorkestproject Young Rijnmond Strings van de Jozefschool in Schiedam en het Harbour schoolorkest van de Harbour Bilinqual School in Delfshaven. En Sacha Baars (viool) en Jaap Schoneveld (klarinet) zorgden voor een swingend optreden van het schoolorkest van basisschool Park16Hoven. 

Enthousiasme
Het enthousiasme van de dirigenten van twee kinderkoren, Katharina Grippaldi van Kat’s Kids en Ottilie van der Jagt van Kinderkoor Globetrotter was overduidelijk. 

Celine sprak Lenie van de Meij. Lenie leidt al jaren het harpensemble. Lenie: “Er deden 25 harpisten deden mee. Zij volgen les bij SKVR in Rotterdam Centrum en bij SKVR in Capelle a/d IJssel. Er waren ook jonge muzikanten uit Krimpen a/d IJssel en Ridderkerk. Harpen zijn prachtige instrumenten. Maar zwaar! Ik heb veel respect voor alle ouders die hup trap op en trap af de harpen sjouwen. En ook nog veel meenemen: eigen pianokruk, stemsleutel, standaard. Mooi hoor die support voor de kinderen.”

Wijkmuziekscholen
Ook SKVR Wijkmuziekscholen waren van de partij. Onder begeleiding van docenten Marijn van der Linden (gitaar), Danny Fuljhari (gitaar), Giesela Schipper (keyboard), Nahim Avci (saz), Robert Kluivers (drum) en Helena Sokolova (viool) deden 35 kinderen hun uiterste best. En ook het kinderorkest van WMDC onder leiding van Nahim Avci sloot hierbij aan. Het werd een spetterend optreden. 

Celine: ‘Het doel van de Landelijke Kindermuziekweek: “Kinderen laten genieten van het maken van en het luisteren naar muziek” is meer dan behaald. Fantastisch om die trotse koppies te zien! Het was een geweldige dag voor de kinderen, ouders en docenten.’ 

Gouden Muziekwens
De Gouden Muziekwens maakt deel uit van de Landelijke Muziekweek. Heb je een muzikale wens, dien die uiterlijk zondag 14 april in via de speciaal voor deze gelegenheid omgetoverde brievenbus. Indienen kan ook online via kindermuziekweek.nl. SKVR kiest dan een van die wensen uit en trakteert de inzender op een muzikaal cadeau.   

Deze week staat die brievenbus bij SKVR Hillevliet, Hillevliet 90 op Zuid. 
Zondag 14 april staat de brievenbus opnieuw in de Doelen. Het Rotterdam Philharmonisch Orkest speelt de familievoorstelling Apollo 6+ en SKVR verzorgt dan het (gratis) voorprogramma in de ontvangsthal. Onder begeleiding van enthousiaste muziekdocenten van SKVR en getalenteerde leerlingen van de Talentroute Muziek, kunnen jonge bezoekers verschillende muziekinstrumenten ontdekken en bespelen. Een unieke kans voor jonge muziekliefhebbers.
En ook dan laten diverse SKVR-kinderorkesten hun talenten horen als voorprogramma van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.