De Nationale Beweegweek voor ouderen

De Nationale Beweegweek voor ouderen, een initiatief van het Ouderenfonds, brengt ouderen in beweging.
Beweegweek ouderen

De Nationale Beweegweek voor ouderen, een initiatief van het Ouderenfonds, brengt ouderen in beweging. Het Ouderenfonds constateert dat minder dan de helft van de 65-plussers toekomt aan de beweegrichtlijnen, opgesteld door de Gezondheidsraad. “Er is sprake van een groot beweegtekort!” 

Bewegen is natuurlijk goed voor de fysieke gezondheid en extra belangrijk als je een dagje ouder wordt. Samen in beweging komen is gezellig en bevordert ook de mentale gezondheid. Dat weet Bernadet van Winden, coördinator en docent van SKVR’s Time to Dance als geen ander: “Door te bewegen verbeteren ouderen hun conditie. Ook werken ze aan hun souplesse, kracht en balans en het brein wordt geactiveerd. Dat vergroot het vertrouwen in hun lichaam en ze ervaren wat er wel nog mogelijk is. De dansles is voor de deelnemers ook een middel om elkaar te ontmoeten en plezier te hebben.”

Bernadet en haar collega’s geven deze week verschillende Beweeglessen voor ouderen in de Rotterdamse verzorgingshuizen. “We laten zien dat ouderen tot nog meer in staat zijn dan zij zelf vaak denken. En we maken vooral veel plezier. Hopelijk krijgen zij deze week de smaak te pakken en zien we de ouderen terug bij onze lessen van Time to Dance. Die lessen bieden we op diverse locaties in de stad.”

Kijk hier voor meer informatie over Time to Dance.