Damla-Neris winnaar Gouden Muziekwens, neemt met haar vader lied op

Damla-Neris (9 jaar) won in de Landelijke Muziekweek de Gouden Muziekwens van SKVR. Op 28 mei verzilverde zij deze wens en nam zij samen met haar vader een lied op. In de studio van Kiiro Music.
Damla-Neris Gouden muziekwens

Begin april was de Landelijke Kindermuziekweek. Kinderorkesten, schoolorkesten en kinderkoren van SKVR en RJSO traden op in de Grote Zaal in de Doelen. We maakten er al eerder een nieuwsartikel over.
De Gouden Muziekwens maakte deel uit van de Landelijke Muziekweek. Ook SKVR deed mee en ontving 70 muzikale wensen. Evenementencoördinator Celine le Feber koos voor de wens van Damla-Neris (9 jaar):

‘Samen met mijn vader en broer ons lievelingsnummer zingen en deze opnemen als aandenken voor later. En ook optreden.'

In de muziekstudio 
Op 28 mei was het zover. Damla-Neris en haar vader Atila Çakir waren uitgenodigd in de studio van Aran Abe van KIIRO MUSIC in Rotterdam. Aran is electronic music producer, treedt op, is winnaar van de Grote prijs van Rotterdam HipHop act en SKVR-docent. 

Mevlâm Birçok Dert Vermis
Damla-Neris vertelt Aran dat zij Mevlâm Birçok Dert Vermis gaan zingen. Aran is benieuwd waar het lied over gaat. Atila Çakir vertelt dat Mevlâm Birçok Dert Vermiş een oud Turks lied is over liefdesproblemen. Het is ook het favoriete lied van de oma van Damla-Neris. Iedere avond zingen Damla-Neris en haar vader samen dit lied. Dan zingen zij mee met de Youtube-versie van Melek Mosso en haar moeder.

Damla-Neris vindt het spannend om het lied op te nemen maar zij heeft er ook veel zin in. Aran heeft de muziek en de koptelefoon al klaar staan. Hij telt af: “Ben je er klaar voor? 3, 2, 1, nu!”
Wat gaan de opnames goed! Na 2 keer zingen is het al klaar. 

Een dag later stuurt Atila Çakir een mailtje: ‘Super bedankt. Het was een hele leuke ervaring en een mooie herinnering voor later. Damla-Neris heeft de smaak te pakken.’

Luister naar Mevlâm Birçok Dert Vermis door Damla-Neris en haar vader