Basis fotografie

Zin om zelf het perfecte plaatje te maken? Dan is de basiscursus fotografie wat voor jou.
Je leert stap voor stap je camera kennen en (beter) fotograferen aan de hand van boeiende praktijkopdrachten die je met elkaar tijdens de les en aan de hand van huiswerkopdrachten uitvoert.

Prijs voor 8 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 201,00
vanaf 21 jaar
€ 267,00
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Basis
  • Leeftijd: 16 t/m 99 jaar

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Dinsdag
18:00 - 20:00 uur
05-03-24 t/m 23-04-24
Hester Blankestijn
Nog maar enkele plaatsen beschikbaar!
Nieuwe locaties voor cursussen Hennekijnstraat (SKVR Centrum)

Deze cursus vindt (ook) plaats op de locatie Hennekijnstraat (SKVR Rotterdam centrum).

We nemen dit seizoen (2023/2024) afscheid van ons pand aan de Hennekijnstraat. De cursussen Muziek, Beeldende Kunst, Mode & Design, en Fotografie & Media maken het cursusjaar af op de Hennekijnstraat.  

Begin mei 2024 verwachten we het programma, inclusief nieuwe locaties, voor cursusseizoen 2024/2025 te delen.

Meer weten? Lees de veelgestelde vragen.

In deze cursus leer je de basisprincipes van fotografie kennen aan de hand van inspirerende voorbeelden, bijvoorbeeld van bekende fotografen. Ook worden onderwerpen als beelduitsnede, compositie en zeggingskracht besproken aan de hand van de foto’s die jij hebt gemaakt in de thuisopdrachten. Praktische onderwerpen die aan bod komen zijn: diafragma, sluitertijd, ISO-waardes en ruis, werken met verschillende lenzen en brandpuntsafstanden, over- en onderbelichten en werken met tegenlicht. De laatste les ga je experimenteren met licht aan de hand van het maken van een portretfoto in de studio.

De cursus bestaat uit 8 wekelijkse lessen van twee uur. Praktische lessen met aandacht voor techniek én beeld. Ook krijg je elke week een huiswerkopdracht. Reserveer hier minimaal 2 uur per week voor om met je camera aan de slag te gaan.

Goed om te weten
In deze cursus werk je met je eigen digitale camera. Dit kan een spiegelreflex of systeemcamera zijn, maar in ieder geval een camera waarop je handmatig de sluitertijd, diafragma en ISO-waardes kunt instellen (zie hiervoor de handleiding van je camera).

Online leeromgeving
Je kunt tijdens de cursus ook altijd terecht in het digitale klaslokaal. Hier vind je al het lesmateriaal van de cursus in overzichtelijke lessen met aansprekend beeldmateriaal. Ook kun je hier alle thuiswerkopdrachten terugvinden en houd je contact met je docent en medecursisten.  

Foto: Marko van Endt - cursus Basisfotografie