Achter de camera, op de computer en in de buitenruimte: Fotografie & Media is overal

Van straatfotografie tot vormgeven in InDesign, van workshop tot cursus. Bij SKVR Fotografie & Media leer je de basis, ga je de diepte in of scherp je skills aan die jou verder helpen.

SKVR Fotografie & Media is dé plek in Rotterdam om je ambitie op het gebied van fotografie, video en digitale media vorm te geven. We bieden een divers aanbod cursussen en workshops voor beginners en gevorderden, dus ook voor jou! Wil je snel aan de slag met één van onze inspirerende cursussen? Kies een cursus die bij je past en schrijf je in!

Of je nu hobby-videograaf bent of wilt worden, wil leren fotograferen voor jouw eigen bedrijf of je kennis van Photoshop of InDesign wil uitbreiden, bij SKVR ben je aan het goede adres.
Ook voor de jongste media-fanaten bieden we verschillende cursussen aan: experimenten in Club Media, of werken aan jouw videoskills bij YouTube Studio.

Een belangrijk uitgangspunt van de lessen bij SKVR Fotografie & Media is "leren door te doen". De lessen zijn praktisch, je bent actief bezig met de camera, in de studio of achter de computer.
Je hebt les in groepen van 8 tot ongeveer 14 medecursisten.

Al onze cursussen gaan uit van jouw creativiteit en hebben een kunstzinnige, beeldende invalshoek. Zo leer je niet alleen de technische aspecten van het fotograferen, vormgeven of het maken van een video, maar ontwikkel je ook kleur- en vormgevoel, ontdek je wat een foto tot een bijzondere foto, of een ontwerp tot een goed ontwerp maakt. En vooral: hoe je dit zelf kunt bereiken. 

Kijken kun je op veel manieren: technisch kijken, begrijpend kijken, genuanceerd kijken, met fantasie kijken. Geen van deze manieren is beter dan een andere: het hangt van tijd, plaats en omstandigheden af welke combinatie van kijkvormen het meest vruchtbaar is. En als je, met elkaar, iets creëert dan leer je beter kijken!

Op de Facebook-pagina van Fotografie & Media delen we geregeld werk dat in de cursus wordt gemaakt.

Je hebt les op een locatie met verschillende, passende faciliteiten tot je beschikking. Zoals ruime leslokalen, up-to-date computer faciliteiten, de mogelijkheid om te exposeren, fotostudio’s en een goed geoutilleerde donkere kamer. 
Als de cursus daarom vraagt, gaan we ook wel eens naar buiten. Dit is in overleg tussen docent en cursisten.

In de cursusomschrijving lees je wat je nodig hebt om met de cursus te starten. Denk aan een camera met bepaalde functies, basiskennis of andere zaken. Heb je vragen hierover, neem dan contact op met de SKVR Klantenservice.
Bij een aantal cursussen kun je gebruikmaken van SKVR materiaal (zoals statieven en flitsers).

Analoog fotomateriaal (ontwikkelaar, papier, negatieven & negatiefvellen) is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Het kopiëren en printen van lesmateriaal en werken is mogelijk in overleg met de docent.

Bij alle cursussen waar wij met de computer aan de slag gaan heeft elke cursist de beschikking over een eigen computer-werkplek ingericht met de Adobe Creative Suite. Mocht je zelf met Apple werken, dan is dat geen enkel probleem want de Adobe software werkt op beide systemen nagenoeg hetzelfde. Als je het prettig vind, kun je ook je eigen laptop meenemen naar de cursus, dit is niet noodzakelijk.

Met de online leeromgeving haal je nog meer uit jouw cursus. Bij een aantal cursussen is toegang tot de online leeromgeving mogelijk.

Alle voordelen op een rijtje:

  • Je hebt je lesmateriaal altijd overzichtelijk en makkelijk bij elkaar;
  • je kunt eigen werk - tussentijds - presenteren en laten beoordelen door docent en medecursisten;
  • je kunt het werk van je medecursisten bekijken en inspiratie opdoen;
  • er is een mogelijkheid om te discussieren met docent en medecursisten;
  • je kunt tussen de lessen door altijd vragen kunnen stellen;
  • en je bent bezig met de cursus wanneer het jóu uitkomt...

Inloggen
Heb je inloggegevens of een toegangscode dan kun je hier inloggen.
Ben je je wachtwoord vergeten? Klik hier.

Problemen met inloggen 
Kun je niet inloggen, werkt je toegangscode niet? Neem contact op met SKVR Fotografie & Media via c.sterke@skvr.nl en vermeld in je mail de toegangscode en de cursus (dag, tijd docent) waarvoor je bent ingeschreven.

Onze Fotografie & Media cursussen