700 basisschoolkinderen geven 7 IKEI-concerten

Meer dan 700 leerlingen van 29 Rotterdamse basisscholen nemen deze week deel aan de 7 Ieder Kind een Instrument (IKEI) concerten. Samen met musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het New Rotterdam Jazz Orchestra. Op het podium in de Grote Zaal van de Doelen.
Laat je zien 2024 de Doelen IKEI

Deze week is Laat je zien!: het vijfdaagse SKVR-festival van de amateurkunst in de Doelen (maandag 17 juni tot en met vrijdag 21 juni). 7 IKEI-concerten maken deel uit van het totale programma. Meer dan 700 leerlingen spelen voor een groot publiek van vaders, moeders, opa’s en oma’s, schoolgenootjes en iedereen uit Rotterdam die daarbij wil zijn! Toegang gratis.

Muziekles op School
De concerten vormen de kroon op 6 jaar wekelijkse muzieklessen op school, verzorgd door muziekdocenten van SKVR. IKEI vindt plaats op scholen in wijken waar kinderen niet vanzelfsprekend met muziekles in aanraking komen. Kennismaken met instrumenten, samen spelen en zingen en eigen inbreng staan in de lessen centraal. Het concert is een moment van trots en een kennismaking met het concertgebouw van de stad en professionele musici.

Nieuw Concept
Al jarenlang werkt SKVR samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het New Rotterdam Jazz Orchestra. Beide orkesten hebben nu hun krachten gebundeld voor een nieuw IKEI-concertconcept, met medewerking van de docenten uit het IKEI-team en onder leiding van Chiel Busscher. 
Ook de leerlingen kregen een grotere rol in het maakproces. Ontdekken en maken stonden centraal in de voorbereiding. Het resultaat willen de kinderen nu dolgraag delen met het publiek. 

Ben jij erbij?
Een registratieticket is voor de gratis IKEI-concerten niet nodig. Je vindt het IKEI-concertprogramma, de scholen en de film over het maakproces in de link hieronder. Fijne voorstelling!