Frummel en de letterliedfiets

Interactieve en muzikale voorstelling voor de allerjongste Rotterdammers (0 – 6 jaar).

SKVR i.s.m. Bibliotheek Rotterdam

Frummel komt met de letterfiets op bezoek

Dans, lees en maak muziek met Frummel
Frummel het muziekbeestje is een beetje verlegen, maar hij maakt graag nieuwe vrienden door samen te lezen, te dansen en muziek te maken.
Frummel reist in de LetterLiedFiets, samen met een leesconsulent en een muzikant/of danser. De bak van de fiets zit vol met muziekinstrumenten en boeken. Waar de fiets stopt ontstaat er een grappige interactieve en muzikale voorstelling voor kinderen van 0-6 jaar.

Door de inzet van dit muzikale programma dragen we bij aan de taal- en sociaal-emotionele ontwikkeling van de allerjongste Rotterdammers.

Hier stopt de Letterliedfiets
De LetterLiedFiets kom je overal in Rotterdam tegen:
•          In de kinderopvang of Peuterspeelzalen
•          Binnen SKVR tijdens de KleintjesKunstfestival
•          op bibliotheekllocaties in heel Rotterdam 
•          Festivals met kinderprogrammering

Frummel ook bij jou op bezoek?
Wil je als organisatie of festival Frummel het muziekbeestje en de LetterLiedFiets aanvragen? Neem contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.

Frummel en de letterliedfiets is onderdeel van de samenwerking tussen SKVR en Bibliotheek Rotterdam. Muziek en taal komen hierbij letterlijk samen. Het gezamenlijk doel is de taal- en sociaal/emotionele ontwikkeling van de allerjongste Rotterdammers (0 – 6 jaar) stimuleren door middel van muziek.  

Het komende jaar ontwikkelen SKVR en Bibliotheek Rotterdam gezamenlijke activiteiten en projecten in het kader van taalontwikkeling door middel van muziek. Muziek, in combinatie met beweging, is zeer geschikt als instrument om bij te dragen aan de sociaal-emotionele- en taalontwikkeling van jonge kinderen. Het laat kinderen beter luisteren, beter verstaan en begrijpen. Effecten zoals een positieve sfeer in de klas en stressreductie zijn zelfs éxtra merkbaar bij kinderen die dat meer nodig hebben. Daarmee kan muziek ook bijdragen aan kansengelijkheid in het (voorschoolse) onderwijs. 

Contact

Samenwerken? Mogelijkheden bespreken? Sharon kijkt met je mee. Leuk! 

Bel 010-2718320, mail onderwijs@skvr.nl of gebruik het contactformulier