Kunst ID

  • Elke week een kunstvakkracht in de klas
  • Doorlopende leerlijnen of modulaire programmering
  • Aansluiting op de leerdoelen van school
  • Begeleiding door een vaste accounthouder van SKVR 
Kunst-ID is echt fantastisch voor onze leerlingen.
leerkracht primair onderwijs

Waarom Kunst ID op jouw school?

Met KunstID zorg je voor wekelijkse kunstlessen op school. Je kiest zelf in welke kunstdiscipline(s) en in welke groepen. Wij bieden lessen van een hoge kwaliteit volgens een goed doordachte leerlijn. Onze docenten zijn ervaren vakleerkrachten met een achtergrond in de kunsten.

Wij bekijken samen welke lessen het beste aansluiten bij de visie en doelen van de school.

In KunstID-lessen staat de eigen inbreng van de leerlingen centraal. De kinderen leren dat ze iets kunnen maken wat over henzelf gaat. Ze doorlopen een creatief proces waarin ze onderzoeken en experimenteren. Daarna reflecteren ze op wat ze hebben gedaan en gemaakt.

Wij werken volgens de SKVR Leerlijnen Cultuureducatie. Deze zijn voor alle kunstvakken gebaseerd op drie culturele competenties: creërend vermogen, presenteren en sociale competenties. De Leerlijnen zijn voor alle disciplines vakspecifiek uitgewerkt voor de groepen 1 t/m 8. 

Document:
SKVR Leerlijnen Cultuureducatie (pdf, 9 MB)

Omdat SKVR werkt volgens de Leerlijnen Cultuureducatie werken leerlingen gericht aan de ontwikkeling van hun culturele competenties. Die competenties hebben wij bovendien vastgelegd in heldere en meetbare eindtermen. Daarbij sluiten wij aan op het SLO leerplankader Kunstzinnige orientatie.

Als school heb je nauw contact met de accounthouder bij SKVR die met je meedenkt en adviseert.

 

Kunst-ID Dans op de Mr. van Eijckschool

Mr. Van Eijckschool heeft bewust gekozen voor Dansles voor alle groepen. De doelstellingen zijn per bouw omschreven en er zijn drie dansdocenten betrokken. Intern Cultuurcoordinator Irma Demir vertelt in dit filmpje waarom de school voor Dans heeft gekozen. "We zien dat het plezier in bewegen bijdraagt aan de ontwikkeling en het zelfvertrouwen van de kinderen. Dat leidt uiteindelijk ook tot betere presentaties op school."

Informatie en boekingen

We doen het al járen: structureel cultuureducatie aanbieden in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag, kunnen we inmiddels als de beste. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Ook als je deel wilt nemen aan KunstID of Ieder Kind Een Instrument kun je bij ons terecht. 

Bel 010-2718320, mail onderwijs@skvr.nl of gebruik het contactformulier. Iris helpt je graag.