Online atelier- of studiobezoek

  • Voor leerlingen PO, VO en studenten MBO
  • Door Rotterdamse kunstenaars en artiesten
  • Via Zoom of ander videoplatform
  • Maak kennis met creatieve beroepen
  • Leer met een ander perspectief kijken

 

«Terug naar het overzicht

Niel de Vries

Beeldend kunstenaar Niel de Vries

Al van jongs af aan ben ik nieuwsgierig, verwonder ik mij om de wereld om me heen en ga ik het experiment niet uit de weg. Ook heb ik altijd al een drang gehad om te creëren, om nieuwe dingen te bedenken. Eigenschappen die goed van pas komen in mijn werk als beeldend kunstenaar. 

Na mijn studie economie werkte ik een aantal jaren in de wereld van innovatie. Toen daar steeds minder ruimte kwam om mijn ideeën te verwezenlijken, heb ik mijn baan opgezegd om me volledig te richten op het kunstenaarschap.

Er ligt volgens mij een grote kracht in verwondering: door met nieuwsgierige, onbevangen ogen de wereld te zien, komen we tot nieuwe inzichten die ons verder kunnen helpen onszelf, de ander en de wereld beter te begrijpen.

In mijn artistieke werk gebruik ik het idee dat alles constant in verandering is als leidraad. Ik onderzoek hoe verschillende materialen onder invloeden van buiten transformeren. Daarbij omarm ik het onverwachte en laat ik ruimte over voor het spontane: dat wil zeggen dat ik vanuit intuïtie en interesse werk, niet vanuit een 'beeld' wat ik in mijn hoofd heb. Zoals in mijn recente onderzoek naar het corrosie proces van messing: daarin verbeeld ik het tijdsverloop en laat ik de relatie tussen vergankelijkheid en creatie zien.

nieldevries.com
instagram.com/nieldevries  

Atelier Niel de VriesWerk van Niel de Vries
 

Informatie en Boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320) of mail (onderwijs@skvr.nl) ons, dan helpt Lital je verder. Contactformulier gebruiken mag ook.