Online atelier- of studiobezoek

  • Voor leerlingen PO, VO en studenten MBO
  • Door Rotterdamse kunstenaars en artiesten
  • Via Zoom of ander videoplatform
  • Maak kennis met creatieve beroepen
  • Leer met een ander perspectief kijken

Een verrassende break tijdens de schooldag

Neem je leerlingen of studenten mee op reis naar een atelier of studio van een Rotterdamse kunstenaar of artiest. Tijdens het virtuele bezoek maken ze kennis met een creatief beroep en worden ze verwelkomd in ‘de ruimte’ waar het allemaal ontstaat. Leerlingen krijgen o.a. een rondleiding, inzicht in het maakproces en natuurlijk is er ook gelegenheid om vragen te stellen. Het online bezoek kan worden toegespitst op (actuele) thema’s die leven bij jouw leerlingen of op school. Het duurt ongeveer 45 minuten en we kunnen er een doe-opdracht aan verbinden.

Een online atelier- of studiobezoek is inzetbaar voor zowel PO, VO als MBO. Laat ons weten welke vraag of wens je hebt en dan kijken wij welke kunstenaar of artiest daar het beste invulling aan kan geven. Links in het menu vind je een aantal kunstenaars en artiesten die meedoen.

Neem voor meer informatie en tarieven contact op met je vaste contactpersoon of mail ons op onderwijs@skvr.nl. 

Producent en muzikant Rass King

Rass King (voorheen bekend als Rass Motivated) is het muzikale alter ego van de 29-jarige Rotterdammer Sherandell Maynard. 

“Mijn grootste inspiratiebronnen zijn de liefde, mijn familie en mijn vrienden. Mijn doel is om met alles wat ik doe bij te dragen aan een betere wereld en mijzelf verder te ontwikkelen als muzikant/producer maar ook als mens.” 

Rass King begon zijn carrière als Reggae & Dancehall artiest: hij was support act van o.a. Damian Marley & Nas, Gentleman, Gyptian en Sizzla en trad op in o.a. Heineken Music Hall en Ahoy Rotterdam.

In 2011 bracht Rass King zijn eerste EP uit, twee jaar later zijn debuutalbum Who Am I. In 2016 sloot hij met Mind Of A Rebel het hoofdstuk Rass Motivated af. Na afronding van zijn muziekopleiding gaat hij als muzikant en producer verder onder de naam Rass King. 

Hij tekent als producer bij Couture 33, het label van rapper Winne. Daar produceert hij o.a. voor Melissa Lopes maar ook voor het succesvolle album Oprecht Door Zee van Winne zelf. Als vocalist en muzikant is Rass King bezig met het ontwikkelen van “een fris en nieuw, maar vooral breder geluid”, dat terug te horen zal zijn op zijn toekomstige releases.

 

Meer producties van Rass King vind je op YouTube.
Kijk hier voor een flashback naar een 101Barz sessie met Rass Motivated.

Singer-songwriter KEESIk ben KEES, 33 jaar uit Rotterdam. Ik schrijf Nederlandstalige nummers en maak een mix van pop en elektronische muziek. Live perform ik in mijn eentje: ik werk met een loopstation, synthesizers en elektrisch gitaar en creëer daarmee de sound die bij de sfeer van mijn nummers past. Soms dromerig, soms met een beat, soms allebei. 

In 2019 won ik de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter en dit jaar zit ik in de selectie van de Popronde (een reizend festival door Nederland).

Muziek is voor mij een uiting van gevoelens en dingen die ik zie of heb meegemaakt. Ik vind het heel interessant om mensen te observeren en proberen te begrijpen: waarom ziet iemand eruit, zoals hij eruit ziet? Waarom gedraagt iemand zich op een bepaalde manier? Wie ben ik zelf eigenlijk?

Mijn teksten gaan over deze gevoelens en ik vind het extra tof als iemand anders een stukje van zichzelf herkent in mijn muziek. Het is heel vet om de energie in een zaal te voelen tijdens een optreden, net alsof iedereen even wat meer begrip voor elkaar heeft, omdat we samen eenzelfde ervaring beleven. 

Artiesten die mij inspireren zijn Bon Iver, De Jeugd van Tegenwoordig, Eefje de Visser, Say Yes Dog en nog veel meer.

Verder hou ik van lachen met mijn publiek, ben ik dol op katten en heel erg nieuwsgierig (ik kijk altijd stiekem bij woonkamers naar binnen, ja, ook bij jou 😊). Meer muziek en video's van KEES vind je op haar YouTube kanaal. Of check haar Instagram account.

Beeldend kunstenaar Niel de Vries

Al van jongs af aan ben ik nieuwsgierig, verwonder ik mij om de wereld om me heen en ga ik het experiment niet uit de weg. Ook heb ik altijd al een drang gehad om te creëren, om nieuwe dingen te bedenken. Eigenschappen die goed van pas komen in mijn werk als beeldend kunstenaar. 

Na mijn studie economie werkte ik een aantal jaren in de wereld van innovatie. Toen daar steeds minder ruimte kwam om mijn ideeën te verwezenlijken, heb ik mijn baan opgezegd om me volledig te richten op het kunstenaarschap.

Er ligt volgens mij een grote kracht in verwondering: door met nieuwsgierige, onbevangen ogen de wereld te zien, komen we tot nieuwe inzichten die ons verder kunnen helpen onszelf, de ander en de wereld beter te begrijpen.

In mijn artistieke werk gebruik ik het idee dat alles constant in verandering is als leidraad. Ik onderzoek hoe verschillende materialen onder invloeden van buiten transformeren. Daarbij omarm ik het onverwachte en laat ik ruimte over voor het spontane: dat wil zeggen dat ik vanuit intuïtie en interesse werk, niet vanuit een 'beeld' wat ik in mijn hoofd heb. Zoals in mijn recente onderzoek naar het corrosie proces van messing: daarin verbeeld ik het tijdsverloop en laat ik de relatie tussen vergankelijkheid en creatie zien.

nieldevries.com
instagram.com/nieldevries  

Atelier Niel de VriesWerk van Niel de Vries
 

Margré SteensmaIn haar Rotterdamse atelier maakt Margré Steensma (1989) installaties en sculpturen. Ruimtes en omgevingen staan daarin centraal, omdat deze volgens haar een sterke invloed op onze gemoedstoestanden hebben. 

“Ik laat me inspireren door mijn eigen gevoelens en denkbeelden. Ideeën komen vaak voort uit een verlangen of een incompleetheid die ik ervaar in mijn persoonlijke leven.”

In haar meest recente project werkt ze met de wachtkamer, ontstaan door haar verlangen om de tijd te vertragen.

Naast het conceptuele is ook het experiment en het spelen met materiaal van belang. Margré ziet zichzelf als ‘maker’ die objecten en sculpturen op een intuïtieve manier laat ontstaan. Ze werkt graag met hout en daagt zichzelf uit om haar (technische) kennis hierin te verbreden.

Sinds haar afstuderen in 2014 heeft ze diverse exposities in het binnen- en buitenland gehad.

Kijk voor meer informatie of een impressie van haar werk op www.margresteensma.com of Instagram.

Margré aan het werk

Atelier Margré Steensma

Ontwerper Maurik StompsMaurik Stomps (1989) is een Rotterdamse ontwerper. 
Zijn werk speelt zich dikwijls af in het publieke domein. Van wie is de stad, en in hoe verre kun je daar als individu iets aan toevoegen? Met dit als centraal vraagstuk gaat Maurik de straat op. Door objecten achter te laten in de stad, probeert hij de dagelijkse gang van zaken subtiel te ontregelen. 

“Ik wil mensen laten zien, dat je met een kleine ingreep, anders naar dingen kunt kijken. Wat gebeurt er als je de messen en vorken in de besteklade verwisselt of alle schoolbanken een kwartslag draait?”

Kijk voor meer werk van Maurik op zijn website of Instagram account.

Fiets Maurik Stomps

DiamantaIk ben Diamanta en als ik met één woord moet zeggen wat ik ben, dan is het artiest! Ik uit mezelf met mijn creativiteit, op allerlei manieren: ik zing, dans, produceer, onderneem, bedenk choreografieën en treed op met dj’s. Als ik een idee heb, giet ik het in de vorm die er het beste bij past.

Mijn inspiratie vind ik in alles wat ik ervaar en beleef, vroeger en nu. Ik voel me als een generator, als iemand die energie opwekt bij mensen en hen raakt en hopelijk beïnvloedt met positieve vibes. Mijn boodschap aan kinderen en jongeren is: wees zo real mogelijk en maak van je passie je beroep!

In april kwam mijn nieuwste release uit: In We Zone. Een song over samen dansen, feesten en genieten. Want plezier maken is op de Caribische eilanden even belangrijk als het inademen van schone lucht. 


Wil je meer van me horen, ga dan naar Spotify of bezoek mijn website.

Beeldend kunstenaar Lucie HavelIk ben Lucie Havel, beeldend kunstenaar. Ik ben opgegroeid in het zuidwesten van Frankrijk, maar na het behalen van mijn diploma toegepaste kunst naar Nederland gekomen. 

Wat mij fascineert en wat mijn werk motiveert, is de relatie die mensen hebben met hun omgeving en vooral met de natuur. Ik verwijs ernaar via installaties, onderzoek en video's.

Ik denk dat mijn fascinatie mede te danken is aan het culturele verschil tussen de plek waar ik vandaan kom en hier. 

Op dit moment werk ik aan een 15 maanden durend onderzoek naar de Japanse Duizendknoop: een sterk woekerende plant die wereldwijd problemen veroorzaakt, omdat het zelfs door beton heen groeit en funderingen aantast. De plant komt op allerlei manieren terug in mijn werk: als materiaal en als visueel element.

www.luciehavel.nl

Vincent in 't HoutNadat ik in 1994 afstudeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam als illustrator, heb ik verschillende dingen gedaan. Ik tekende jarenlang cartoons en strips voor onder andere Het Parool en universiteitskracht de Mare. En ik bedacht een interactieve teken theatershow en een strip en cartoon workshop show. Zo’n tien jaar geleden begon ik mezelf ook in een andere richting te ontwikkelen, die van vrij kunstenaar en 3D ontwerper. Daarnaast geef ik workshops 3D en striptekenen. 

Mijn inspiratie vind ik vooral in mensen. Ik vind eigenlijk, dat mensen maar hele rare wezens zijn en ben daarom nieuwsgierig naar wat ze beweegt en waarom ze zich op een bepaalde manier gedragen.

Ik kijk altijd goed om mij heen, op straat en in de media. Mijn hoofd registreert wat opvalt en maakt er nieuwe beelden van, die ik via mijn tekeningen en kunstwerken visualiseer. Zo hoop ik mensen een spiegel voor te houden.

3D Vincent in 't Hout   Illustratie Vincent in 't Hout

Spot The Yellow

De online atelier- en studiobezoeken zijn ontstaan vanuit Spot The Yellow: een open innovatieplatform waarin co-creatie tussen kunstprofessionals, SKVR en partners uit het onderwijs, sport, zorg en welzijn centraal staat.

Ben jij werkzaam in het onderwijs en heb je zin om met ons mee te denken? Wil je vanuit Spot The Yellow workshops of lessen ontwikkelen die (nog) beter aansluiten bij jouw school, opleiding en/of de beroepspraktijk? 

Iedereen die interesse heeft kan meedoen: meld je aan via onderwijs@skvr.nl.