Op bezoek bij een Rotterdamse kunstenaar

Op bezoek in het atelier van een Rotterdamse kunstenaar. Het is een nieuwe mogelijkheid in het portfolio van SKVR Onderwijs.

Leerlingen ontmoeten de kunstenaar in zijn eigen omgeving, krijgen een rondleiding en gaan ook zelf aan de slag. In gesprek met de kunstenaar komen zij niet alleen meer te weten over het werk van de kunstenaar maar ook wat het vak inhoudt en wat nodig is om daar te komen. 

Leerlingen van het Melanchton gingen op bezoek bij ontwerper Maurik Stomps, in zijn atelier aan de Delfstestraat, bij Lucie Havel in het Oude Noorden en volgden in de studio bij SKVR een modeworkshop bij Ella Broek. Na afloop spraken wij met Aileen Meijvogel van het Melanchton. “Ik hoorde hele positieve reacties. De leerlingen vonden het heel leuk om in 3D te werken en de mode opdracht viel ook erg in de smaak. De begeleidende docenten van school waren allen niet-kunst docenten waren erg enthousiast. Zelf vond ik de organisatie erg goed gedaan. Het zat heel strak in elkaar.”
In de modeles verzuchtte een leerling: "Dit is echt de allerleukste beeldende les die ik ooit gehad heb. Dit is zo anders dan op school!'

Er zijn Atelier-, en studiobezoeken bij verschillende kunstenaars, ontwerpers en muzikanten. De bezoeken kunnen ook online plaatsvinden. Kijk hier voor een overzicht